Re: Odměny a náhrady obchodní zástupce
1. Minimální mzda je přiřazena 1. skupině prací, kam jsou zařazeny práce nejméně složité, odpovědné a namáhavé. Nevím, do jaké skupiny prací zaměstnavatel zařadil práci obchodního zástupce, pokud v daném měsíci nedosáhnete částky zaručené mzdy odpovídající skupině, do které je vaše práce zařazena, měl by vám vyplatit doplatek (vycházím z toho, že se vám nemusí dařit a provizní odměna bude minimální).
2. Zda započítávat prvních 100 tisíc nebo ne, záleží na zaměstnavateli.
3. Cestovní náhrady nenáležejí nejenom při pracovní cestě, ale také mj. při cestě mimo pravidelné pracoviště. Nepíšete, o jaké cestovní náhrady by se mělo jednat, jak jste dlouho na cestě, jak se dopravujete apod., takže váš nárok nelze posoudit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 6. 2017 14:05
Dobrý den, nastoupil jsem v Květnu letošního roku do zaměstnání jako obchodní zástupce, mám pracovní smlouvu na dobu určitou, není to tedy práce na ŽL. Nikdy v minulosti jsem jako obchodní zástupce nepracoval. A velmi mě zajímá jestli je systém odměňování ve firmě kde pracuji v pořádku. V platovém výměru mám stanovený základ (minimální mzdu), plus odměny z obratu. A můj dotaz k odměnám - když např. udělám měsíční obrat za 150tisíc korun, tak prvních 100tisíc se mi do odměn vůbec nezapočítává, až teprve to co je přes. Je to normální?? Že z obratu který měsíčně udělám se mi prvních sto tisíc do odměn nepočítá?
A za další mě zajímá zda mám nárok na cestovní náhrady, které mi zaměstnavatel nevyplácí. Ve smlouvě mám pravidelné pracoviště uvedeno konkrétní město a u místa výkonu práce je uveden celý kraj. Každý den vyjíždím z uvedeného města a cestuji po území celého kraje. Mám nárok na cestovní náhrady?
Děkuji předem za Vaše názory a informace.