Re: Nákup pro podnikání i domácnost DE
Potom je váš postup správný, částku v nedaňových výdajích bych ještě označila jako osobní spotřebu podnikatele a k faktuře přiložila rozpis, co je daňové a co nedaňové
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 6. 2017 10:32
Dobrý den,vedu manželce "účetnictví" dříve DE (bez DPH). Nevedu jej v žádném programu jen v tabulkovém editoru na PC. Teď se mi dostala do ruky faktura na zboží, které manželka nakoupila. Jsou na něm dvě položky v hodnotě cca 400Kč, které využije na podnikání a tři položky v hodnotě cca 200Kč do domácnosti (jsou to věci, které opravdu s podnikáním nesouvisí). Je správně, když do jednoho řádku v účetnictví zapíši těch 400 do sloupce výdaje odečitatelné pro výpočet daně a těch 200 do výdajů neodčitatelných? A na ten doklad to mám nějak vyznačit? Například podtrhnout částky odečitatelné a někde tam udělat součet? A poštovné mohu započítat do podnikání nebo to nějak poměrově rozdělit? Předem díky za odpověď, setkal jsem se s tím poprvé. Každopádně ten papír nechci úplně vyhazovat, ale ani tam psát vše.