Re: těhotenství
Nemáte nárok na pracovní volno s náhradou mzdy, to se poskytuje pouze rodinným příslušníkům při doprovodu při náhlém onemocnění nebo úrazu, byl-li doprovod nezbytně nutny. Tento by určitě nebyl nezbytně nutný a lze ho provést mimo pracovní dobu. Takže bohužel.
Doprovod je nutný. Je na konci těhotenství a musí na vyštření z Vysočiny do Brna. Takže?
Já teda nevím, ale pokud nemá nějaké rizikové těhotenství nebo není zraněná, nevidím důvod nutného doprovodu. To, že je ve vysokém stupni těhotenství ještě neznamená, že nezbytně potřebuje doprovod. Nicméně, pokud nezbytnost doprovodu potvrdí lékař....Ovšem jako zaměstnavatel bych z Vás velkou radost neměla. Zdarma byste sestru nedoprovodila?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 10. 2005 14:24
Chtěla bych vědět, zda mohu jet s těhotnou sestrou k doktorovi, aniž by mi vznikla srážka ze mzdy? Mám nárok na cestu jako doprovod rodinného příslušníka?