Nemovitost v obchodním majetku.

• (neregistrovaný)

25. 10. 2005 19:03

Prosím o pomoc. Podnikám asi 3 roky - ubytovací služby. Nyní uvažuji o rozšíření - Chci zrekonstruovat vedlejší objekt, který patří mým rodičům. ( Půjde o darovací smlouvu ) Jedná se o pozemek cca 355 m2 na němž stojí sklady. ( 135 m2 ) Ze skladů se chystám zhotovit další pokoje na ubytování. Nyní jsem zjistil, že objekt neni zanesen v KN a musí se dodatečně zanést a zkolaudovat. ( Objekt tam stojí od roku 1932, rekonstrukce 1993 )
    Ovšem je zde problém, toto bylo zaneseno v obchodním majetku firmy mé matky , která ukončila podnikání v roce 2002.
    ( na ŽL jako fyzická osoba ). Po ukončení nezbyl žádný majetek v účetniství . Nyní mě můj účetní upozornil, že při převodu, který je uskutečněn do 5 let po vyjmutí nemovitosti z OM je třeba aby matka zapatila Daň z příjmu FO. Je to pravda ? Z čeho by se to počítalo? Myslíte, že je to FÚ schopen dohledat ? Do kdy by se měla daň zaplatit. ( Převod proběhne v lednu 2006 ) . Na katastru byli vždy vedeni jako vlastníci moji rodiče ne IČO. Díky moc za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).