Re: Služba od neplátce EU (GB)
Dobrý den,
já se s tím občas taky setkávám (UK společnost bez VAT) a vyměřuju ř. 12+43.
§108 (1) c, říká:
plátce nebo identifikovaná osoba, kterým je osobou neusazenou v tuzemsku poskytnuto plnění s místem plnění v tuzemsku, pokud se jedná o 1. poskytnutí služby podle § 9 až 10d.
Pokud tady nemají provozovnu ve smyslu ZDPH, tak se berou za osobu neusazenou.
Tu jejich registraci (či neregistraci) v UK bych vůbec neřešil. To je jejich problém.
Mimochodem jsem to před nějakou dobou hledal na internetu (protože jsem měl za to že v UK mají podobná pravidla jako v CZ, a poskytnutím služby do EU jim nějaké registrační povinnost vzniká), ale opravdu to vypadá, že to tam mají nastaveno jinak a registrovat se nemusí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
20. 7. 2017 9:40
Dobrý den,
společnost registrována v GB (neplátce, bez VAT) fakturuje plátci DPH do ČR služby (programátorské práce). Podnikání samotné provozuje v ČR.
Měl by se ve Velké Británii registrovat k VAT? Po spojení s dotyčným tvrdí, že v GB nemají povinnost a my k tomu máme přistupovat jako k službe od českého neplátce (údajně s tím nemá u nás žádná společnost problém).
Jak s tímto naložit u (nás) příjemce?
a) vyměřit ř. 12 + 43
b) nevyměřit
Díky za případné rady:)
Pat