Re: Služba od neplátce EU (GB)
Dobrý den,
já se s tím občas taky setkávám (UK společnost bez VAT) a vyměřuju ř. 12+43.
§108 (1) c, říká:
plátce nebo identifikovaná osoba, kterým je osobou neusazenou v tuzemsku poskytnuto plnění s místem plnění v tuzemsku, pokud se jedná o 1. poskytnutí služby podle § 9 až 10d.
Pokud tady nemají provozovnu ve smyslu ZDPH, tak se berou za osobu neusazenou.
Tu jejich registraci (či neregistraci) v UK bych vůbec neřešil. To je jejich problém.
Mimochodem jsem to před nějakou dobou hledal na internetu (protože jsem měl za to že v UK mají podobná pravidla jako v CZ, a poskytnutím služby do EU jim nějaké registrační povinnost vzniká), ale opravdu to vypadá, že to tam mají nastaveno jinak a registrovat se nemusí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 7. 2017 9:40
Dobrý den,
společnost registrována v GB (neplátce, bez VAT) fakturuje plátci DPH do ČR služby (programátorské práce). Podnikání samotné provozuje v ČR.
Měl by se ve Velké Británii registrovat k VAT? Po spojení s dotyčným tvrdí, že v GB nemají povinnost a my k tomu máme přistupovat jako k službe od českého neplátce (údajně s tím nemá u nás žádná společnost problém).
Jak s tímto naložit u (nás) příjemce?
a) vyměřit ř. 12 + 43
b) nevyměřit
Díky za případné rady:)
Pat