Absence....výpověď doporučeně

• (neregistrovaný)

20. 7. 2017 18:32

Dobrý den,

prosím o radu.

Pokud pošle zaměstnavatel zaměstnanci okamžité zrušení pracovního poměru, po týdenní absenci bez omluvy, doporučeně s dodejkou a on to nebude chtít převzít, kdy skončí pracovní poměr????

Nastoupil, odpracoval týden a už neexistuje!!!!

Jak v tomto případě postupovat???

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 7. 2017 18:40

VH

Re: Absence....výpověď doporučeně
      Záleží na tom, co daná písemnost obsahovala - jednou píšete o výpovědi, podruhé o okamžitém zrušení PP. Pokud zaměstnanec odmítne písemnost převzít, účinky doručení nastávají dnem, kdy odmítl.
      Jednalo-li se o výpověď, poběží výpovědní doba, která činí nejméně 2 měsíce, jednalo-li se o okamžité zrušení, PP skončil dnem, kdy odmítl převzít. On neměl zkušební dobu?

• 20. 7. 2017 18:52

janda (neregistrovaný)

Jedná se o okamžité zrušení pracovního poměru, který skončí dnem převzetí...

Na poště mi bylo řečeno, že pokud nebude zastižen a dopis si do 15 dnů nevyzvedne tak ho vrátí zpátky....?????

Zkušební dobu má 3 měsíce

• 20. 7. 2017 19:03

VH

Škoda, že jste nezrušili ve zkušební době, nemuseli jste zdůvodňovat a eliminovali byste případný soudní spor.
      Já jsem psala o tom, že ev. odmítne převzít.
      Pokud nebude zastižen, písemnost mu bude uložena, ale aby vše bylo v souladu s právní úpravou, musí být poučen o tom, jaké účinky nastanou v případě, že si písemnost nevyzvedne. ZP stanoví, že PP končí 10. pracovním dnem úložní lhůty, ČP má úložní lhůtu 15 kalendářních dnů. Nedávno se to tu řešilo, doporučuji podívat se do historie. Den, kdy se písemnost vrátí zaměstnavateli, není rozhodný.

• 20. 7. 2017 19:10

janda (neregistrovaný)

Děkuji podívám se
      hezký večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).