Re: Chyba - stravenky
**
Vždyť do 31.12. o nic nejde, až je nakoupíte, potom je můžete teprve fyzicky vydat (nejspíš jste je již zaúčtovala z mezd, ale nevydala, protože jste je neměla).
Hlavně v tom musíte mít pořádek k 31.12. - nespotřebované=fyzický stav musí sedět se stavem na ceninách.
No problém budete jedině se zaměstnanci, ale to už se nějak obhájíte, jinak to během roku nikomu jinému vadit nebude.
Také jsem u jedné firmy, kde je společník a jen technici dávala stravenky dopředu, aby pořád "nekňučeli" ale bylo to kolikrát složité, protože dostat z nich dovolenky a jiné náhrady:-(((, takže jsem "bouchla do stolu" a mají to zpětně.
Pořádek ve stravenkách je Váš problém, hlavně aby Vám seděl stav nespotřebovaných ke konci roku¨. Protože nakoupíte např. v prosinci na 3 měsíce dopředu, ale spotřebujete vlastně jen jeden měsíc a navíc byla dovolená atd. To si pohlídejte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 10. 2005 23:01
Prosím o nějaké uklidnění. Kupujeme stravenky pro zaměstnance-společníky s.r.o.-takže vyúčtování dělám jen papírově. Neodkontrolovala jsem si stav na ceninách a po vyúčtování posledních 2 měsíců jsem zjistila, že nemáme nakoupeno dostatek stravenek, dostala jsem se na ceninách do mínusu.Je mi jasné, že nemůžu vydat stravenky aniž bych je fyzicky měla, ale přece jen, když už se to stalo, jak je to hrozné, když budu 2 měsíce na ceninách v mínusu, s.r.o. je teď dokoupí a dostane se do plusu?