Re: účtenka za pohonné hmoty+rež.mater.
Uplatníte nárok na odpočet DPH dle účtenky (sčítám DPH a dávám jednou částkou).
Také nevím jak na to. Resp. nevím, jak zadat dva dodavatel= dvě DIČ v rámci jednoho daňového dokladu.
Vím, že to nemusím zadávat, když jde od doklad do 10.000,- Kč a v kontrolním hlášení se to na DIČ nezaznamenává. Ale někdy moje důslednost a smysl pro detaily sahá až dokonalosti a tyto doklady mi prostě můj klid narušují.
Napadá mě řešení - zakázat zaměstnancům tankovat a zároveň kupovat doplňkové zboží na pumpě. Ať jdou radši dvakrát.
Pak budete mít na jednom dokladu jen takování (jedno DIČ) a na druhém doplňkové zboží (druhé DIČ).
Otázka, jestli Vás za to zaměstnanci "nesežerou". A pokud ne, budete mít "klid".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 8. 2017 11:44
Dobrý den chci se zeptat, jak lze zadat s ohledem na DPH do účetnictví doklad z pumpy, kde zboží A: benzín je prodáván jménem KM-Prona a zboží B:kanystr+trychtýř je prodáván jménem CIPO plus. Oba jsou plátci a na dokladu je za každého rozúčtováno DPH a EET??Poradí někdo?Děkuji předem