Re: užitkové auto do podnikání - DE
a když auto mám (v osobním vlastnictví, ale používám ho do podnikání - výpočet náhrady cestovních nákladů), silniční daň tedy samozřejmě platím a teď to auto soukromé auto prodám a koupím si to auto na podnikání užitkové, tak to auto musím zvlášť přihlásit k silniční dani, nebo automaticky to přejde z jednoho auta na to druhé - mám na mysli silniční daň.
*** Takhle se to ale říct nedá. Výdaje na pracovní cesty nejsou omezeny tím, jestli silniční daň platíte nebo ne. Máte na ně nárok, pokud plníte podmínky ZDP. V případě, že se včas nezaregistrujete k dani silniční a neplatíte ji, čekají Vás sankce ***
Ano, sankce v podobě vyloučení daňových výdajů, které mají souvislost s autem, na které není zaplacená silniční daň. S tímto jsem se skutečně setkala ze strany FÚ. Silniční daň se totiž platí v souvislosti s používáním auta k podnikání, odtud tedy souvislost s daňovými výdaji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
27. 10. 2005 12:14
Když si koupím užitkové auto z bazaru do podnikání, zaplatím ho hotově - dejme tomu 170 tisíc, jak a co který měsíc či rok můžu dát do nákladů když vedu DE? Můžu hned naráz dát do nákladů těch 170 tisíc? to asi ne, tak jak? děkuji.