Dobrý den, prosím o radu: jsme malá s.r.o, nákup a prodej, PÚ. Bylo domluveno se zákazníkem FO (a ty to ňák udělej): vystavena fa (DPH odvedeno celé), její částečná úhrada a zbytek bude rozdělen do měsíčních splátek. Splátky budou trvat zhruba 24 měsíců. Tím jsme vyhověli přání zákazníka a on za to souhlasí s určitou částkou kterou zaplatí navíc z těchto splátek. Měsíční splátky tak budu dělit na úhradu fa a na ??? a teď babo, raď - nevím jak to nazvat. Vystavím splátkový kalendář k této fa, uvedu na něm, že měsíční splátka, uhrazená na náš bú vždy k např. k 20 v měsíci se skládá z :1000,00 - úhrada fa a 100,00 - ??? babo, raď (účtováno do výnosů). Lze to vůbec udělat? Nikdy jsem nic podobného nedělala tak opravdu nevím jak do toho a jak z toho ven. Děkuji
Re: splátky faktury
**Já jsem se stím setkal ve formě smlouvy, která obsahovala datum do kdy musí být celý nákup zboží zaplacen a k tomu rovnou dohodnutou částku pokuty.
***Ale u nás se nejedná o pokutu. Je to něco jako úrok. Za to, že část úhrady fa proběhne ve splátkách a bude to trava těch 24 měsíc.
**** Já bych pro výši DPH vycházela z částky, kterou má zákazník zaplatit celkem. Tedy fakturu bych vystavila na celkovou částku a postupně prováděla úhrady. Do úroků bych právě kvůli DPH rozhodně nešla.
27. 10. 2005 14:11
Dobrý den, prosím o radu:
jsme malá s.r.o, nákup a prodej, PÚ. Bylo domluveno se zákazníkem FO (a ty to ňák udělej):
vystavena fa (DPH odvedeno celé), její částečná úhrada a zbytek bude rozdělen do měsíčních splátek. Splátky budou trvat zhruba 24 měsíců. Tím jsme vyhověli přání zákazníka a on za to souhlasí s určitou částkou kterou zaplatí navíc z těchto splátek. Měsíční splátky tak budu dělit na úhradu fa a na ??? a teď babo, raď - nevím jak to nazvat. Vystavím splátkový kalendář k této fa, uvedu na něm, že měsíční splátka, uhrazená na náš bú vždy k např. k 20 v měsíci se skládá z :1000,00 - úhrada fa a 100,00 - ??? babo, raď (účtováno do výnosů). Lze to vůbec udělat? Nikdy jsem nic podobného nedělala tak opravdu nevím jak do toho a jak z toho ven.
Děkuji