Re: Nákup auta v Německu, DPH?
Teď trošku nechápu "jakoby" - tzn. auto budete přihlašovat v ČR předpokládám :-), pak platí, co jsem napsala Nákup osobního automobilu by tedy měl proběhnout tak, že český zákazník (plátce DPH v ČR) oznámí německému prodejci, že hodlá kupovaný automobil vyvézt do ČR. Prodejce by měl automobil opatřit německou převozní registrační značkou a prodejce vystaví fakturu bez DPH, protože místem zdanitelného plnění je ČR (země dovozu).
Re: Nákup auta v Německu, DPH?
Chápu správně, že pokud budu kupovat od osoby neregistrované k dani, tak tento nákup se mi ani neprojeví v přiznání k DPH, že? (Zkrátka mám jen informaci, že násl. týden bude firma kupovat auto v Německu - já se musím připravit na záležitosti DPH).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 8. 2017 10:48
Dobrý den,
prosím o pomoc. Tuzemský plátce DPH bude pořizovat osobní automobil (rok starý - takže NE NOVÝ) v Německu od plátce DPH. Poradíte mi prosím, JAK to bude s DPH?
Zaplatíme i s DPH a v Česku budeme žádat o vrácení DPH?
Děkuji za pomoc, pokud jste podobnou záležitost řešili a poradíte mi.