Re: Převod polovic bytu na byvaleho muže
Moc tomu nerozumím. Takže máte společný byt a jste rozvedený. Manžel vám chce dát nějaké peníze. Proč?
Jde o rozdělení společného majetku? Pokud se dělíte o byt společně nabytý, tak nemůžete něco dávat darovací smlouvou.
Půlka je vaše a vy mu jí prodáte za půlku odhadní ceny, kterou si necháte udělat. Pokud bude nízká nemusíte na to přistoupit a můžete žádat půlku z tržní ceny. Radila bych vám navštívit advokáta, který s vámi vše vyřeší. Mohla by jste přijít o dost peněz. Jde o sepsání kupní smlouvy, která se dá na kastr. úřad a pak se platí daň z příjmu na FÚ (ten kdo získal peníze)
Re: Převod polovic bytu na byvaleho muže
No, mě právník doporučil toto, po zaplacení peněz od býv. manžela jít s vypoř.smlouvou na katastr a oni podle ní zapíšou, že majitelem se stává pouze jeden z manželů. Nevidím v tom žádný problém. Platí se nějaká pětistovka za zapsání, ale to ať si pořeší býv. manžel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 10. 2005 20:28
Dobrý večer,
ráda bych radu,jak nejlepe přepsat polovic bytu na meho byvaleho manžela.
Byt je ve vlastnictví mém a mého bývaleno muže.Rozvod proběhl v roce 2001. Nyní mi chce dát ještě nejaké peníze a už bych ráda byt přepsala na nej, at ne¨mame vůči sobě žádné závazky. Můžete mi poradit, co je vše potřeba? Jakou smlouvu? Co je potřeba na katastr? A jak s finančním úřadem?
Předem moc děkuji za rady.
Pěkný večer P.