Re: Fa za služby v EU
Myslím, že spíš ne. Jedná se o službu spojenou s telefony majitelů a na dokladu je jen jméno majitele a adresa naší firmy. Takže požádat o opravu dokladu, které bude obsahovat naše DIČ a 0% DPH a samovyměření,že? Pokud mi nevyhoví a doklady zůstanou jak jsou, můžu je zařadit do účetnictví s tím, že budu mít doklad jako by byla DPH 0,-? Tzn,cekovou částku do nákladů?
Re: Fa za služby v EU
správně měla být na dokladu uvedena vaše firma a ne jméno jednatele, můžete mít velký problém nejen s nárokem na odpočet, ale zároveň se zařazením do daňových nákladů firmy
pokud chybnou fakturu zaúčtujete do účetnitcví s.r.o., jste povinni dle §108/1/c ZDPH odvést DPH na výstupu (ř. 5 přiznání) a při splnění podmínek ZDPH máte zároveň nárok na odpočet DPH v ř. 43 (jak jsem psala výše, můžete mít problém s prokazováním nároku na odpočet, protože faktura neobsahuje náležitosti DD)
základem pro výpočet DPH je základ uvedený na faktuře
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 8. 2017 10:53
Dobrý den, prosím o radu. Mám fakturu vystavenou Apple,Irsko,VAT ověřené. Fa je za službu iCloud-úložiště. Na fa nemají naše DIČ a účtují DPH 21%. Jak mám tuto fa zařadit do účetnictví s ohledem na DPH.Můžu si DPH uplatnit nebo dát celou částku bez DPH? Děkuji za rady