Re: Pokračující nemoc-změna
Nemocenské na sebe bezprostředně navazují, budete postupovat jako by byla jedna nemocenské. Zaměstnavatel platí prvních 14 dní nemoci, 10 dní má již vyčerpáno z první nemocenské, takže teď z druhé nemocenské zbývají ještě 4 dny a pak oba nemoc. lístky spolu s přílohou k žádosti pošlete na OSSZ. U první nemocenské pošlete nemoc. lístek č. 3 a 5 a u druhé nemocenské pošlete nemoc. lístek č. 4 na který napíšete, že se jedná o pokračující nemoc, která navazuje na nemoc. lístek a opište číslo první neschopenky.
Pokud nedoloží zaměstnanec záznam o úrazu, neplatila bych zatím zbývající 4 dny nemoci a domluvila bych se s OSSZ v jaké výši budou nemoc proplácet.
Re: Pokračující nemoc-změna
Vám není povinna ho dávat, je povinna jej dát OSSZ. V praxi to je tak, že zaměstnanci neví, že si mají ze stránek ČSSZ si vytisknou formulář, vypsat jej a doručit na OSSZ, což nikdy neudělají. Takže já mám formuláře vytištěné a když donesou nemoc. lístek se zaškrtnutým úrazem, tak jim ho hned dám vypsat a pak pošlu na OSSZ spolu s nemoc. lístky. A zároveň ví, zda bude náhrada bez krácení nebo by případně mohlo ke krácení dojít a hned řeším s OSSZ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 8. 2017 7:14
Dobrý den, nevíte, prosím, jak postupovat v případě, že zaměstnanec má vystavenou PN do 15.8. Od 16.8. má vystavenou novou (pro nás tedy pokračující), ale ta druhá je úraz. Je to stále pokračující nemoc? Ještě ke všemu byl způsoben pod vlivem alkoholu, tudíž od zaměstnance nemůžeme dostat Záznam o úrazu. Mohli byste mi, prosím, poradit, jak tuto PN proplatit (prvních 14 dní?). Předpokládám, že jinak klasicky pošlu po 14ti dnech na sociálku, ale ta mu bez záznamu nic neproplatí.
Děkuji