Re: Nástup na nemocenskou po mateřské
Samozřejmě, že má. To, že jste si vyčerpala příspěvek je váš problém. U zaměstnavatele jste si požádala o rodičovskou dovolenou do 3 let věku dítěte a zaměstnavatel nemá žádnou povinnost vás přijmout dříve, natož, když chcete jít rovnou marodit. K čemu by mu to bylo ? Aby vám platil 14 dní nemoci ?
To je pěkně naplánované. Do srpna si vyčerpáte rodič. příspěvek a od září hup na nemocenskou, která samozřejmě bude až do nástupu na druhou MD. Jak jsou ti lidé vypočítaví, dělá se mi z toho zle. Teď jsem reagovala na příspěvek, který je o tři příspěvky níže než tento a naprosto stejná vypočítavost. Copak si vy mladí neuvědomujete, že stát není dojná kráva?
Taky se občas setkám s neskutečnou vypočítavostí. Ale není to záležitost jen mladých, nýbrž i starých.
Nějak si protiřečíte. včera jste napsala : U zaměstnavatele jsem uvedla, že se vrátím do práce ve 3 letech prvního dítěte (březen 2018) a teď píšete: Původně jsem se měla vracet do práce od září. A včera jste chtěla jít od září na nemocenskou a přes noc jste se uzdravila, že dnes již chcete pracovat na DPP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 8. 2017 21:42
Dobrý den,
mám dotaz ohledně nástupu na nemocenskou po MD. Letos v srpnu jsem kompletně vyčerpala rodičovský příspěvek. Zároveň jsem znovu těhotná, termín porodu leden 2018. U zaměstnavatele jsem uvedla, že se vrátím do práce ve 3 letech prvního dítěte (březen 2018). Za jakých podmínek mohu nastoupit na nemocenskou (od září 2017), z čeho se mi bude počítat nemocenská? Zaměstnavatel mne nechce vzít dříve do práce, abych mohla nastoupit na nemocenskou. Má na to právo?
Děkuji.