Srážka ze mzdy - výživné jak posílat ?

• (neregistrovaný)

1. 9. 2017 14:10

Dobrý den, je prosím někde stanoveno, že výživné se zasílá předem? Obdržela jsem v květnu 2017 Usnesení o dlužném výživném od 1.3. do 30.4. - na 4000,- Kč a od 1.5.2017 běžné výživné 2.000,- Kč. Dlužné výživné 4.000 jsem v květnu srazila a taktéž srazila 2.000,- běžného výživného na květen, z červnové mzdy srážka 2.000 BV a červenec srážka 2.000 BV. Paní tvrdí, že jí chybí 2.000 na srpen, že výživné musí dostat předem.
    Vím, že se to tak provádělo, ale na Usnesení žádná zmínka o výživném odesílaném předem není. Nehledě na to, že vloni jsem mluvila se soudní úřednicí (jiný okres) a ta zase tvrdila, že se výživné předem neposílá. Tak jsem z toho jelen. Jak to tedy je ? Když jsem volala u nás na soud, řekla mi, že není kompetentní mi radit, že paní musím přesvědčit sama, že to je správně odeslané. Ale jak ji mám přesvědčit, když to sama nevím. Postupovala jsem dle Usnesení, kde je stanoveno, že od 1.5. výživné 2.000, tak srážím 05, 06, 07 ... a prý vznikl dle paní dluh . Prosím o radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).