Re: Zákon o zaměstnanosti a jednatel,spo
Já jsem si z těch § odvodila toto:
Pobírá-li odměnu jednatele s odvodem SP, doba se mu do potřebných 365 dnů počítá. Ale na podporu by měl poté nárok pouze tehdy, když přestane být jednatelem. Jestliže zůstane jednatelem (nebo společníkem), podpora nenáleží, ačkoli odměnu pobírat nebude.
Měl by nárok na podporu pouze pokud už nebude jednatelem.
Stejně tak jestliže získá potřebnou dobu pojištění zaměstnáním s odvodem SP (např. pracovní poměr), nebude mít nárok na podporu, pokud bude jednatelem nebo společníkem, i když bez odměny.
Podporu dostane pouze pokud nebude jednatelem nebo společníkem.
Chápu to správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 9. 2017 14:17
Prosím pěkně, tento týden jsem se úspěšně dobrala informace o zápočtu dní do pojištěné doby ohledně pozdějšího nároku na podporu (že se nekolidující zaměstnání, přestože je s pojištěním, nezapočítává do těch potřebných 365 dnů. Zjistila jsem, co jsem potřebovala. Ale ráda bych měla jasno, jak je to s tím "postavením některé z osob v § 25". Konkrétně když je někdo jednatelem nebo společníkem. Může být zařazený jako uchazeč, ale podpora nenáleží, ať už odměnu (nepřesahující polovinu MM) má či nemá?
A když někdo není na ÚP, je např. jednatelem a pobírá odměnu jednatele s odvodem SP - je mu tato doba počítána do potřebných pojištěných 365 dnů nebo není?