Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
24. 1. 2013 12:15
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, jestli by mi mohl někdo vysvětlit postup při schvalování studentské půjčky. Ke sví nelibosti jsem se dnes setkal s nepříjemným případem.
Žadatel, student 1. ročníku VŠ, který předložil veškeré dokumenty požadované bankou a dle parametrů produktu měl také ručitele s průměrnou čistou měsíční mzdou za 12 měsíců ve výši 14.750.-, tudíž dle kalkulaček banky splnil podmínky pro výši úvěru 300.000,-, o které také banku žádal. Banka nejprve vše přijala bez problémů, oznámila, že vše bude vyřízeno do 48 hodin i s vyplacením prostředků. Dnes je tomu 14 dní a stále nebyla žádost vyřízena. Navíc banka prohlásila, že může poskytnout pouze 150.000,- bez jakéhokoliv bližšího vysvětlení. Navíc jak jsem se dověděl, poradkyně, která žádost zpracovávala, volala zaměstnavateli ručitele a žádala jej, aby VYMLUVIL svému zaměstnanci ručení u tohoto úvěru. Má otázka tedy zní, je to běžný postup? Mě se to zdá hodně neprofesionální. Může mi prosím někdo vysvětlit jak je něco takového vůbec možné?
Děkuji Vám.