Studentská půjčka

• (neregistrovaný)

24. 1. 2013 12:15

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, jestli by mi mohl někdo vysvětlit postup při schvalování studentské půjčky. Ke sví nelibosti jsem se dnes setkal s nepříjemným případem.

Žadatel, student 1. ročníku VŠ, který předložil veškeré dokumenty požadované bankou a dle parametrů produktu měl také ručitele s průměrnou čistou měsíční mzdou za 12 měsíců ve výši 14.750.-, tudíž dle kalkulaček banky splnil podmínky pro výši úvěru 300.000,-, o které také banku žádal. Banka nejprve vše přijala bez problémů, oznámila, že vše bude vyřízeno do 48 hodin i s vyplacením prostředků. Dnes je tomu 14 dní a stále nebyla žádost vyřízena. Navíc banka prohlásila, že může poskytnout pouze 150.000,- bez jakéhokoliv bližšího vysvětlení. Navíc jak jsem se dověděl, poradkyně, která žádost zpracovávala, volala zaměstnavateli ručitele a žádala jej, aby VYMLUVIL svému zaměstnanci ručení u tohoto úvěru. Má otázka tedy zní, je to běžný postup? Mě se to zdá hodně neprofesionální.  Může mi prosím někdo vysvětlit jak je něco takového vůbec možné?

Děkuji Vám.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2013 18:30

Rop

Opatrnost bank je tady na místě ... kdyby s tím začali před deseti lety, tak dneska nemusí být žádná krize.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).