Re: Práce přes "důchod", věk 70 let
To se vám asi vybavuje něco ze zákona o státní službě.
Jó, tak to bude asi ono:-) Pokud je tedy zaměstnanec v HPP na dobu neurčitou v s. r. o. tak žádné kroky firma činit nebude i po dovršení věku 70 let.
Můžete mi prosím poslat §, ve kterém se řeší věk 70 let v zákoně o státní službě? Děkuji moc za rozšíření informací
Ve výrobní firmě - kovoobrábění (obsluhují starší obráběcí stroje na ranní a odpolední směnu) - mám 2 pány, kteří letos dovrší 70 let. Jeden z nich je dokonce od r. 2009 invalidní trvale: "Z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu poklesla jeho schopnost soustavné výdělečné činnosti nejméně o 33 % (výpis z OSSZ) :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 9. 2017 13:38
Dobrý den,
máme zaměstnance, který ve firmě pracuje nepřetržitě 25 let. Letos na podzim bude mít 70 let.
Poradíte mi prosím, jaké kroky (nová smlouva?) máme učinit pro to, aby ve firmě mohl nadále regulerně pracovat? Vybavuji si, že smlouva na dobu neurčitou mu věkem 70 let skončí....
Děkuji za pomoc