Re: Jízdí kolo do nákladů(výdajů)
Nemám zatím v tomto zkušenost s kontrolou z FÚ.
Ale mám klienta, který má jízdní kola v obchodním majetku. A věřím tomu, že si jeho použití pro firemní účely obhájí. Klient působí v oblasti malých staveb, které v hodně případech nejsou u silnice a jsou dostupné buď pěšky nebo na kole. Neměli by problém pozvat případnou kontrolu ke stavbám, ať se človíčkové projdou.
Podobně tak např. firma, která rozváží výrobky a zboží svým klientům po Praze.
Co firma, co klient, to jiné podmínky, to jiná obhajitelnost. Před lety jsem měla problém u klienta, který jako první majetek do zcela nové firmy pořídil terénní čtyřkolku. S tím, že bude čtyřkolkou jezdit po stavbě, která byla plánovaná v Praze. Tam jsem skončila spolupráci ještě ve "zkušební" době.
Re: Jízdí kolo do nákladů(výdajů)
také mám klienta - autoopravář živnostník ve větším městě
má kolo v drobném majetku
někteří zákazníci nechají auto u něj v opravně a berou si kolo :-)
kontrolou prošlo bez problému, a to nebylo kolo za hubičku, dokonce i s příslušenstvím /vozítko pro dítě, pro nákupy/,
na poskytnutí kola děláme "předávací protokoly"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 9. 2017 9:39
Dobrý den, velice často se nyní setkávám s požadavkem vložit do nákladů(výdajů) jízdní kolo a nárokovat celé DPH. Z mého pohledu je to skoro neobhajitelné, protože nevím, jak lze doložit a dokázat, že kolo je používáno pouze pro ekonomickou činnost.( klienti tvrdí, že kolo používají pro přesuny na velkých stavbách, pro cestu na poštu). Máte prosím někdo zkušenost s kontrolou FÚ. Prosím o Vaše názory, jak se prokazuje používání kola.Děkuji