Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 1. 2013 14:54
Dobrý den už nevím kudy kam a tak doufám, že můj článek přečete někdo kdo mi doopravdy poradí.
Byla jsem zaměstnána jako kuchařka v jednom penzionu a jelikož jsem byla od 3.10.2011 v neschopnosti a prodělala dvě operace rukou a nemohla jsem nastoupit do práce v době, kdy můj zaměstnavatel ukončoval pronájem oné restaurace nedostala jsem od něj výpověď a on čekal, až domarodím, což nastalo , až dne 17.1.2013 a on tam již není a nepodniká v jiné provozovně, nemá kam mě přeřadit.Během nemoci jsem jej žádala o potvrzení formuláře na přídavky na děti, kam mi napsal úplně nesmyslné peníze a tak jsem na úřadě musela já dát čestné prohlášení, že jsem od něj pobírala od něj úplně jiné peníze a náhradní mzdu mi za 21dní doposud nevyplatil a tak jsem dostala aspoň přídavky na své tři děti.Sice mám manžela, ale ten je v částečném invalidním důchodu a během mé nemoci se dostal na úřad práce, kde je doposud, jelikož je starší ročník a tak nemá šanci najít práci.Abych se vrátila ke svému zaměstnavateli, že si opravdu nevymýšlím a , že sním nebyla domluva...musela jsem i lísky na peníze v neschopnosti zasílat na OSSZ na Prahu západ přímo k dané paní, která vede jeho agendu.Ukončení neschopnosti jsem jej také zaslala a zaměstnavateli jsem zaslala okamžitou výpověď pro nevyplacení náhradní mzdy, abych se s ním nemusela hádat a on mi zavolal, že ona smlouva je neplatná, že jsem nedodržela nějakou roční lhůtu pro tento paragraf a tak jsem ihned jela na ÚP, kde mi paní sdělila, že bez dokladů mi nezaregistruje a mám se dohodnout se zaměstnavatelem , aby mi dal on sám výpověď pro nadbytečnost.Tak jsem jela na okresní a kontrolní ÚP, kde mi sdělili to samé a nebo , abych se obrátila na inspektorát práce a neustále mi utíkají dny.Tak jsem si tam zavolala a bylo mi sděleno, že on mi musí ze zákona dát sám výpověď a tak jsem ihned zase volala svému zaměstnavateli a ten mi sdělil, že mi nic takového nenapíše,že stejně nyní jede na 14dní mimo republiku a tak nevím co vůbec mám dělat.Zaslala jsem mu tedy doporučený dopis do vlastních rukou s výpovědi podle §52 písm.a)b)c) co mi poradila jedna paní zase na ÚP, ale nechce mne stále bez smlouvy a nebo zápočtového listu zaregistrovat a tak si mě neustále předávají jako horký brambor a já jsem již zoufalá, jelikož nemám nikde odvolání a peníze na právníka už vůbec.Pak mi také bylo řečeno, abych raději majiteli podepsala dohodu, že sice dostanu 40% na ÚP, ale že aspoň něco.Přece není možné, že to takovému člověku projde, když mi ani nemocenskou za 21dní neproplatil :'( a nyní ještě mám přijít o další peníze .Prosím tímto někoho o radu a moc děkuji za odpovědi.