Nemožná domluva se zaměstnavatelem

• (neregistrovaný)

24. 1. 2013 14:54

Dobrý den už nevím kudy kam a tak doufám, že můj článek přečete někdo kdo mi doopravdy poradí.
    Byla jsem zaměstnána jako kuchařka v jednom penzionu a jelikož jsem byla od 3.10.2011 v neschopnosti a prodělala dvě operace rukou a nemohla jsem nastoupit do práce v době, kdy můj zaměstnavatel ukončoval pronájem oné restaurace nedostala jsem od něj výpověď a on čekal, až domarodím, což nastalo , až dne 17.1.2013 a on tam již není a nepodniká v jiné provozovně, nemá kam mě přeřadit.Během nemoci jsem jej žádala o potvrzení formuláře na přídavky na děti, kam mi napsal úplně nesmyslné peníze a tak jsem na úřadě musela já dát čestné prohlášení, že jsem od něj pobírala od něj úplně jiné peníze a náhradní mzdu mi za 21dní doposud nevyplatil a tak jsem dostala aspoň přídavky na své tři děti.Sice mám manžela, ale ten je v částečném invalidním důchodu a během mé nemoci se dostal na úřad práce, kde je doposud, jelikož je starší ročník a tak nemá šanci najít práci.Abych se vrátila ke svému zaměstnavateli, že si opravdu nevymýšlím a , že sním nebyla domluva...musela jsem i lísky na peníze v neschopnosti zasílat na OSSZ na Prahu západ přímo k dané paní, která vede jeho agendu.Ukončení neschopnosti jsem jej také zaslala a zaměstnavateli jsem zaslala okamžitou výpověď pro nevyplacení náhradní mzdy, abych se s ním nemusela hádat a on mi zavolal, že ona smlouva je neplatná, že jsem nedodržela nějakou roční lhůtu pro tento paragraf a tak jsem ihned jela na ÚP, kde mi paní sdělila, že bez dokladů mi nezaregistruje a mám se dohodnout se zaměstnavatelem , aby mi dal on sám výpověď pro nadbytečnost.Tak jsem jela na okresní a kontrolní ÚP, kde mi sdělili to samé a nebo , abych se obrátila na inspektorát práce a neustále mi utíkají dny.Tak jsem si tam zavolala a bylo mi sděleno, že on mi musí ze zákona dát sám výpověď a tak jsem ihned zase volala svému zaměstnavateli a ten mi sdělil, že mi nic takového nenapíše,že stejně nyní jede na 14dní mimo republiku a tak nevím co vůbec mám dělat.Zaslala jsem mu tedy doporučený dopis do vlastních rukou s výpovědi podle §52 písm.a)b)c) co mi poradila jedna paní zase na ÚP, ale nechce mne stále bez smlouvy a nebo zápočtového listu zaregistrovat a tak si mě neustále předávají jako horký brambor a já jsem již zoufalá, jelikož nemám nikde odvolání a peníze na právníka už vůbec.Pak mi také bylo řečeno, abych raději majiteli podepsala dohodu, že sice dostanu 40% na ÚP, ale že aspoň něco.Přece není možné, že to takovému člověku projde, když mi ani nemocenskou za 21dní neproplatil :'( a nyní ještě mám přijít o další peníze .Prosím tímto někoho o radu a moc děkuji za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).