Licenční sml.pro film-účtování

• (neregistrovaný)

6. 9. 2017 14:55

Na základě licenční smlouvy vystavuje naše firma fakturu odběrateli na poskytnutí licence s právem použít náš filmový materiál (natočené snímky, rozhovory) do jeho filmu. Jak mám tuto licenci zaúčtovat? Podle mne jde o službu (cena je nad 60.000), nejde o zboží. Odběratel si bude vlastně z našeho pracovního materiálu (kazet), který je naším vlastnictvím a není vlastnictvím třetí osoby (pro kterou zase ale vznikal původní film)vybírat jen určité pasáže, snímky.... V licenční smlouvě je právě uvedeno, že poskytujeme natočený pracovní materiál...
    Děkuji za radu!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 9. 2017 8:38

MiMi (neregistrovaný)

Re: Licenční sml.pro film-účtování
      To je také prodej služby. Nejde o nějaké celovečerní filmy, jde o dokumentární filmy, či filmy o sportu. Zákazník si objedná natáčení např.golfového turnaje a zadá délku filmu. My vše zajistíme od techniky po scénář a konečný střih. Je z toho víc záběrů, než se pak použije. Výsledný film zákazník schvaluje a pak se předá kazeta/disk atd. např. do televize na vysílání. Nám zůstanou pracovní materiály a v některých případech i tzv.master, to záleží na smlouvě se zákazníkem. Všechny tyto činnosti já fakturuji pod pojmem "natáčení pořadu... " + rozpočet v příloze. Vše už bylo i kontrolováno FU a je to OK. Ale ještě nikdy jsme televizi neprodávali licenci (vlastně možnost použít náš materiál) pro jejich film. Zkrátka já ten film nikde v majetku nemám, abych mohla pak dfál účtovat o nějakém "prodeji majetku"...

• 7. 9. 2017 8:41

mirka..p (neregistrovaný)

Dala bych to také jako službu, proto jsem se ptala na ten původní film.

• 7. 9. 2017 8:47

MiMi (neregistrovaný)

To jsem pochopila, měla jsem to napsat hned. Mě se to také jeví jako jediná možnost. Děkuji a zdravím

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).