Re: Licenční sml.pro film-účtování
To je také prodej služby. Nejde o nějaké celovečerní filmy, jde o dokumentární filmy, či filmy o sportu. Zákazník si objedná natáčení např.golfového turnaje a zadá délku filmu. My vše zajistíme od techniky po scénář a konečný střih. Je z toho víc záběrů, než se pak použije. Výsledný film zákazník schvaluje a pak se předá kazeta/disk atd. např. do televize na vysílání. Nám zůstanou pracovní materiály a v některých případech i tzv.master, to záleží na smlouvě se zákazníkem. Všechny tyto činnosti já fakturuji pod pojmem "natáčení pořadu... " + rozpočet v příloze. Vše už bylo i kontrolováno FU a je to OK. Ale ještě nikdy jsme televizi neprodávali licenci (vlastně možnost použít náš materiál) pro jejich film. Zkrátka já ten film nikde v majetku nemám, abych mohla pak dfál účtovat o nějakém "prodeji majetku"...
Re: Licenční sml.pro film-účtování
Dala bych to také jako službu, proto jsem se ptala na ten původní film.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 9. 2017 14:55
Na základě licenční smlouvy vystavuje naše firma fakturu odběrateli na poskytnutí licence s právem použít náš filmový materiál (natočené snímky, rozhovory) do jeho filmu. Jak mám tuto licenci zaúčtovat? Podle mne jde o službu (cena je nad 60.000), nejde o zboží. Odběratel si bude vlastně z našeho pracovního materiálu (kazet), který je naším vlastnictvím a není vlastnictvím třetí osoby (pro kterou zase ale vznikal původní film)vybírat jen určité pasáže, snímky.... V licenční smlouvě je právě uvedeno, že poskytujeme natočený pracovní materiál...
Děkuji za radu!