Re: ojeté auto na soc. příspěvek
Už jsme taky takhle auta prodávali a u ojetých osobních není možné DPH odečíst. Ani kdyby to byl vůz autobazaru /a ne v komisi/, když účtuje DPH ve zvláštním režimu, tak to prostě nejde. U nových by to šlo, ale příspěvek je většinou kolem 90.000 a za to nové nepořídíte.
Re: ojeté auto na soc. příspěvek
Dnes už má bílé, u starých žluté zůstaly. Šlo by to, ale ještě by museli najít takové auto, které by se jim zároveň hodilo a vešlo se do ceny. Takových s přepážkou moc není. Další věc je, že můžou zjistit, že po odpočtu DPH stojí stejně jako jiné osobní. Nebo že tato auta, většinou firemní, mají hodně najeto a jsou dost vybydlená, můžou mít zaslepená zadní okna. Já bych DPH neřešila a v ceně, co poskytují příspěvek, bych se snažila si vybrat co nejlépe s ohledem na druh postižení.
Zkuste se kouknout na www.cars.cz /našla jsem např. Číslo inzerátu: 11159899364753631/ nebo www.tipcars.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 10. 2005 8:49
Dobrý den,
jako invalida mám nárok na příspěvek na zakoupení os. automobilu, zároveň i na odpočet DPH. Platí odpočet i na ojeté auta? na nové nemám ani s příspěvkem. V bazaru nevěděli co s tím.
Děkuji.