Re: pracovní úraz
Otázka ale zněla jinak. Asi měl pouze minimální mzdu a hodinový průměr ve výši hodinové minimální mzdy, která byla platná v roce 2016. Ale od 2017 je minimální mzda a tudíž i hodinový minimální průměr vyšší.
Abych řekla pravdu, sama nevím určitě, ale domnívám se, že náhradu za ztrátu na výdělku od 1.1.17 bude potřeba počítat s platným minimálním hodinovým průměrem.
Jaký hodinový průměr měl v 12/2016?
Re: pracovní úraz
Já bych použila 3.čtvtletí pro celý pracovní úraz, mimochodem předchozí čtvrtletí je také uváděno v bodě 5 formuláře Náhrady ztráty.. (náhodou jsem teď dva formuláře po dlouhé době vyplňovala, tak proto vím). A nedovedu si dost dobře představit použití dvou průměrných výdělků pro odškodnění. Jeden do 31.12. a jiný průměr pro odškodnění od 1.1., nikdy jsem neřešila. Bude nejlepší zavolat do Modřic, kde pracovní úrazy likvidují a poptat se, protože jinak vrátí k opravě a bude se zbytečně prodlužovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 9. 2017 13:08
Zaměstnec měl pracovní úraz v 12/2016 od ledna 1/2017 se zvedala minimální mzda. Zvedne se i jemu náhrada za ztrátu na výdělku. Pokud by normálně pracoval tak by mu náležela vyšší mzda. Děkuji za případné názory. Nemám v tomto směru příliš zkušeností.