Přepočet chorvatské kuny na CZK

• (neregistrovaný)

31. 10. 2005 13:55

Dobrý den, prosím všechny o rady a informace, jak postupujete v případě přepočtu měn, které neuvádí ČNB. Např. při přepočtu chorvatské kuny na Kč. Je správný postup, když vezmu kurz chorvatské národní banky (z internet.stránky chorvat.národ.banky), zde provedu přepočet na EURO a EURO následně přepočítám dle kurzu ČNB na české koruny. Příklad: dle Hrvatske narodni banky kurz kuny k euru je 7,307908. Mám 20 Kn, tj. 1,46 Euro, kurz ČNB eura je 30,03, tzn. že Kč budu mít 43,84. V kurz.lístku chorvatské národní banky figuruje i CZK, ale myslím si, že použít rovnou kurz CZK by nebylo správné (kurz je uváděn 1 CZK = 0,243589). Prosím o Vaše názory, nemám s tím žádné zkušenosti. Děkuji všem, Monika

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2005 14:00

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Přepočet chorvatské kuny na CZK
      JSEM BRZDA !!! Koukám, že ČNB už kurz chorvatské kuny uvádí. V roce 2004 ještě neuváděla. Tady se mi potvrzuje pravidlo "dvakrát měř - jednou řež". Nejdřív jsem se měla podívat a teprve potom "otravovat" lidi, že jo?! Omlouvám se! :-)

• 31. 10. 2005 15:59

Martina (neregistrovaný)

Mám podobný problém, ale s YUD (jugoslávským dinárem). Tuto měnu ČNB již neuvádí, přestože musí existovat. Řidiči mi vozí z bývalé Jugoslávie doklady, kde je vyčíslena tato měna YUD. Myslím si, že by mohla ještě být v Srbsku. Má někdo podobný problém, nebo ví, jak řešit?

• 31. 10. 2005 19:09

Aňa (neregistrovaný)

Přepočet můžete provést např. zde:
      http://kurzy.fin.cz/kurzy/kurzy.asp?A=X

Zrovna dnes řeším Rumunsko..., tam můžete převést všechny měny
      Zdravím:-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).