Zápočtový list

• (neregistrovaný)

31. 10. 2005 15:19

Dobrý den,
    snad na těchto stránkách v diskuzi jsem se dočetla, že se u zápočtového listu už neuvádí důvod ukončení pracovního poměru.
    Dnes jsem hledala nějaký použitelný vzor ZL a zde v sekci šablony jsem ho nalezla, ovšem ale i s kolonkou "důvodu ukončení PP"
    Co je tedy prosím správně a co vše má obsahovat zápočtový list?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 11. 2005 11:29

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Zápočtový list
      Minulý týden jsem byla na školení a tam nám říkali, že důvod skončení se do zápočtového listu může i nemusí uvádět. Není vhodné do něj uvádět důvod jako porušení prac.kázně,(mohlo by to uškodit v následném zaměstnání) ... ale např.dohoda ano. ZL - jméno, příjmení,.... zaměstnance pozor ne RČ, ale datum narození), iniciály zaměstnavatele, délka pracovního poměru, vypsaná absence, razítko, podpis zaměstnavatele,....
      Není vhodné uvádět výši průměr. výdělku (pro Úřad práce slouží tiskopis o potvrzení výdělku) jelikož, když nastupujete do nového zaměstnání, mohlo by se to odrazit na Vašem výdělku (koukají, kolik jste měla, takže v případě vyšší mzdy by mohla být na základě předešlého výdělku nižší). Nevím zda jsem pomohla. Nashle

• 1. 11. 2005 19:00

Dana (neregistrovaný)

An 2: Přečtěte si prosím § 3 nařízení vlády č.108/1994 Sb. Najděte je výše v zákonech. Doufám , že Vám přejde chuť neuvádět mzdu na ZL. Další zajímavé čtení pro Vás je sazebník pokut inspektorátu práce.

• 1. 11. 2005 19:37

Lukas (neregistrovaný)

Dano - a neni to trosicku jinak? Zakon tak hovori, ale jeste zalezi, zda zamestnanec souhlasi nebo nesouhlasi.
      (viz odkaz 3 v danem paragrafu)
      Mam dost dobry mzdovy program, ktery nabizi dve varianty :
      jednu vyadujici podpis zamestnance, kde je prumerna mzda uvedena a druhy bez souhlasu zamestnance, kde mzda uvedena neni.
      Pokud jde na pracak, dostane potvrzeni pro Urad prace.
      JInak v dnesnim zakonnem chaosu je nyni takovy "bordel", ze asi nikdo presne nevi jak a co ma byt :-(

• 1. 11. 2005 20:19

Dana (neregistrovaný)

Lukáši souhlasím.Podpis zaměstnance není povinnou součástí ZL, ale mezi doklady , které se zakládají do osobního spisu při skončení pracovního poměru zakládám kopii ZL, abych měla prokázáno povinné osobní převzetí ZL do vlastních rukou.

• 2. 11. 2005 17:21

Lukas (neregistrovaný)

Dano - taky si to nechavam podepsat - uz proto, ze predavam original. Jiz se mi i stalo, ze si prisel byvaly zamestnanec po roce pro svuj ZL, protoze original uz ztratil. A chtel zase original :-) Tak mel smulu, dostal kopii, na ktere bylo napsano a od nej i podepsano prevzeti originalu. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).