Re: Pracovní úraz - postup
No ušlou mzdu mu dorovnáte tím, že mu do mzdy zúčtujete vypočítanou náhradu mzdy (neplatí se z ní SP ani ZP, jen se daní), plus případné bolestné, a všechno firmě pak uhradí Kooperativa.¨Nebo druhý postup - že výpočet pošlete na Kooperativu a ta to uhradí pří zaměstnanci. Pokud zvolíte druhý postup, nemůžete pak zaměstnanci udělat RZD, ale bude povinen podat si přiznání.
Re: Pracovní úraz - postup
Prosím ještě, jaký bude postup při dlouhodobé PN?
Náš zaměstnanec nastoupil PN kvůli léčení následků PÚ, čeká ho operace. Vyplním tiskopis o změnách, ten pošlu na OSSZ, ZP a Kooperativu (i na IP?) - nevím, jestli vyplňovat každý měsíc s dalšími datumy pokračování PN nebo až na konci a také jestli můžeme Kooperativě posílat průběžně žádosti o náhradu ušlé mzdy za jednotlivé měsíce, nebo až na konci PN.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 9. 2017 9:50
Dobrý den, mohli by jste mi prosím zkušené účetní poradit, jak dál s pracovním úrazem?
Záznam o úrazu byl odeslán na všechny orgány..
Ve mzdě vyplácím jako by to byla klasická nemoc, jsem se zaměstnancem domluvena, že odškodnění od KOOP dostane po skončení.
Co mám vše udělat, když donese ukončení neschopnosti?
Jsou tohle všechny dokumenty, které mám vyplňovat?
- záznam o úrazu - hlášení změn
- Náhrada ztráty na výdělku po dobu PN
Děkuji moc, nechtěla bych něco zvrtat..
Hezký den..