Re: JSD - DPH
toto platí už vstupu ČR do EU, správcem daně není ve vašem případě celní úřad, ale finanční úřad
plátce si musí DPH spočítat sám stejně jako u pořízení zboží z EU
sečtete cenu zboží, příp. clo, dopravu a další náklady do 1. místa určení v ČR -§38 ZDPH
pokud zboží použijete pro ek. činnost, máte zároveň nárok na odpočet DPH
Re: JSD - DPH
doprava pro celní účely (např. při dodací podmínce EXW) se nemusí rovnat ceně do 1. místa určení v ČR
citace
Kupující jako dovozce zná finální místo určení, tudíž do základu daně lze zahrnout i vedlejší výdaje do konečného místa určení. Statistická hodnota na řádku 46 zahrnuje pouze dopravu uskutečněnou mimo statistické území dovážejícího státu, popř. odhad z celkové hodnoty přepravy. Pro účely stanovení základu daně není tento údaj přesný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 9. 2017 11:26
Dobrý den prosím o radu.
Mám dovoz z USA. V celním řízení nás zastupovala česká pošta. Mám JSD kde je uvedeno A00 a částka. Ale nikde není vyměřeno DPH. Když jsem volala na Českou poštu tak mi řekli že si to DPH musím dopočítat sama. Myslela jsem že na tom JSD má být DPH již vypočteno.
Prosím o radu co s tím.
Děkuji