Re: Pojištění podnikatele, aut
Podvojné účetnictví, 27.5/2017 začátek pojištění, konec účetního období je 6/2017, takže kvůli 1měsíci to řeším, ale zajíma mě to i do budoucna jak to vlastně je.
Kde to najdu k té silniční dani? paragrat a odstavec?? Naštěstí máme daně vždy v pořádku, tak jsem to řešit nemusela
Re: Pojištění podnikatele, aut
ZDP 24 / 2 / ch ... dále ostatní daně ... - není uvedeno, že tyto "ostatní daně" musí být zaplaceny (na rozdíl od daně z nemovitých věcí a daně z nabytí nemovitých věcí)
U toho pojištění se asi ztrácím v otázce. Náklady na pojištění majetku se přece "daňově" nerozlišují podle toho, zda jsou či nejsou zaplaceny. Mělo by to vliv jen u pohledávky, od jejíž splatnosti uplynulo 30 měsíců nebo se promlčela
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 9. 2017 8:31
Dobrý den,
prosím o rozuzlení. Jak je to s daňovou uznatelností pojištění podnikatele a aut. Pokud na konci účetního období nejsou zaplaceny jsou daňově uznatelné nebo ne? Měla jsem teď pojistku uzavřenou měsíc před koncem účetního období a zaplatil jí až v novém období. Hledám v zákoně o daních z příjmu a buď to nevidím nebo to tam není specifikované jako třeba u daních, které vím, že dokud nejsou zaplaceny tak nejsou daňově uznatelné.