Ukončení pracovního poměru

• (neregistrovaný)

19. 9. 2017 8:51

Prosím o pomoc, napsala jsem výpověď, z dlouhodobých neshod. PP mi skončí 30.9. 2017, zaměstnavatel mi řekl, že když ukončím neschopenku a vyberu si dovolenou tak mě pustí dřív, ale včera kdy mi končila dovolená, mi řekl, že dnes očekává můj nástup nebo mě bude žalovat za ušlý zisk firmy. Firma má, ale zaměstnanců dost, takže já to nenaruším. Můžete mi někdo prosím poradit jak s tím? Mám radu se odvolat na §2902 NOZ, ale nevím. Nastoupit opravdu nechci. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2017 8:59

VH

Re: ukončení pracovního poměru
      Jak nechci? Dovolená skončila, překážku nemáte, tak je vaší povinností nastoupit a konat práci. Odkaz na § 2902 OZ je blbost. Posouzení, jestli firma má nebo nemá dost zaměstnanců, rozhodně nepřísluší vám. Tak šup šup do práce.

• 19. 9. 2017 9:12

all (neregistrovaný)

Re: ukončení pracovního poměru
      Máte uzavřenou písemnou dohodu o rozvázání pracovního poměru k datu , kdy končila dovolená ? Pokud ne, tak musíte chodit do práce. Výpověď i dohoda musí být písemné, jinak jakoby nebyly. Zaměstnání není školka, aby někdo "pustil dřív".

Dohoda

§ 49

(1) Dohodnou-li se zaměstnavatel a zaměstnanec na rozvázání pracovního poměru, končí pracovní poměr sjednaným dnem.

(2) Dohoda o rozvázání pracovního poměru musí být písemná.

(3) Každá smluvní strana musí obdržet jedno vyhotovení dohody o rozvázání pracovního poměru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).