Re: Exekuce a pracovní neschopnost
>Dobrý den, prosím zkušenější o radu - zatím je to můj
>1. případ. Zaměstnankyně má několik exekucí a je v
>pracovní neschopnosti kvůli pracovnímu úrazu. Má 3 děti.
>Kdo bude uplatňovat nezabavitelnou částku? Já nebo
>OSSZ? Úraz byl 31.8.2017 a od té doby je v PN. OSSZ
>oznámím jen tu exekuci, která je 1. v pořadí? Kooperativě
>toto oznámím také že?
https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1430649
>
>Další věc je, že paní se vdala, takže bych měla
>počítat i s nezabavitelnou částkou na manžela? Ona to tedy
>vůbec oficiálně neoznámila - až na její neschopence
>jsem si všimla nového příjmení. Vdávala se údajně asi
>týden před tím úrazem, nemám od ní žádný doklad o
>svatbě.
Kontaktujte ji a vysvětlete, že je v jejím zájmu aby vám doložila k nahlédnutí oddací list.
Re: Exekuce a pracovní neschopnost
Za prvních 14 dní PN budete uplatňovat nezabavitelnou částku Vy, napíšete OSSZ kolik jste použili z této nezabavitelné částky, aby oni mohli použít ten zbytek. Jinak já mám zkušenost s Kooperativou při odškodňování prac. úrazu kde je současně exekuce takovou, že jsem spočítala náhradu ušlého výdělku za celou dobu pracovní neschopnosti poslala jsem na Kooperativu s poznámkou, že zaměstnanec má exekuci. Kooperativa zkontroluje a bolestné + poplatek za vystavení lékařského posudku pošle zaměstnanci na účet nebo adresu. Já jsem mu srazila exekuci i z náhrady PÚ a písemně oznámila Kooperativě, že náhrada v této výši byla vyplacena zaměstnanci a požádala jsem o refundaci celé částky náhrady na náš účet. Kooperativu nezajímá kolik srazíme na exekuci. Tento postup jsem konzultovala s Kooperativou, ptala jsem se i na školení a zdá se mi nejjednodušší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 9. 2017 9:07
Dobrý den, prosím zkušenější o radu - zatím je to můj 1. případ. Zaměstnankyně má několik exekucí a je v pracovní neschopnosti kvůli pracovnímu úrazu. Má 3 děti.
Kdo bude uplatňovat nezabavitelnou částku? Já nebo OSSZ? Úraz byl 31.8.2017 a od té doby je v PN. OSSZ oznámím jen tu exekuci, která je 1. v pořadí? Kooperativě toto oznámím také že?
Další věc je, že paní se vdala, takže bych měla počítat i s nezabavitelnou částkou na manžela? Ona to tedy vůbec oficiálně neoznámila - až na její neschopence jsem si všimla nového příjmení. Vdávala se údajně asi týden před tím úrazem, nemám od ní žádný doklad o svatbě.
Moc děkuji za Vaše rady.