Re: Exekuce a pracovní neschopnost
>Dobrý den, prosím zkušenější o radu - zatím je to můj
>1. případ. Zaměstnankyně má několik exekucí a je v
>pracovní neschopnosti kvůli pracovnímu úrazu. Má 3 děti.
>Kdo bude uplatňovat nezabavitelnou částku? Já nebo
>OSSZ? Úraz byl 31.8.2017 a od té doby je v PN. OSSZ
>oznámím jen tu exekuci, která je 1. v pořadí? Kooperativě
>toto oznámím také že?
https://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1430649
>
>Další věc je, že paní se vdala, takže bych měla
>počítat i s nezabavitelnou částkou na manžela? Ona to tedy
>vůbec oficiálně neoznámila - až na její neschopence
>jsem si všimla nového příjmení. Vdávala se údajně asi
>týden před tím úrazem, nemám od ní žádný doklad o
>svatbě.
Kontaktujte ji a vysvětlete, že je v jejím zájmu aby vám doložila k nahlédnutí oddací list.
Re: Exekuce a pracovní neschopnost
Za prvních 14 dní PN budete uplatňovat nezabavitelnou částku Vy, napíšete OSSZ kolik jste použili z této nezabavitelné částky, aby oni mohli použít ten zbytek. Jinak já mám zkušenost s Kooperativou při odškodňování prac. úrazu kde je současně exekuce takovou, že jsem spočítala náhradu ušlého výdělku za celou dobu pracovní neschopnosti poslala jsem na Kooperativu s poznámkou, že zaměstnanec má exekuci. Kooperativa zkontroluje a bolestné + poplatek za vystavení lékařského posudku pošle zaměstnanci na účet nebo adresu. Já jsem mu srazila exekuci i z náhrady PÚ a písemně oznámila Kooperativě, že náhrada v této výši byla vyplacena zaměstnanci a požádala jsem o refundaci celé částky náhrady na náš účet. Kooperativu nezajímá kolik srazíme na exekuci. Tento postup jsem konzultovala s Kooperativou, ptala jsem se i na školení a zdá se mi nejjednodušší.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
S vyplněním daňového přiznání pomůže AI, nástroj je zatím dostupný jen zaměstnancům
Ztracená data, anglické chyby a infolinky na zhroucení. Start JMHZ provází chaos
Provoz EET 2.0 má stát až 600 milionů korun ročně
Strop cen benzinu a nafty výrazně klesl
Změny v důchodech přinesou nové valorizace a příplatky za vyšší věk
20. 9. 2017 9:07
Dobrý den, prosím zkušenější o radu - zatím je to můj 1. případ. Zaměstnankyně má několik exekucí a je v pracovní neschopnosti kvůli pracovnímu úrazu. Má 3 děti.
Kdo bude uplatňovat nezabavitelnou částku? Já nebo OSSZ? Úraz byl 31.8.2017 a od té doby je v PN. OSSZ oznámím jen tu exekuci, která je 1. v pořadí? Kooperativě toto oznámím také že?
Další věc je, že paní se vdala, takže bych měla počítat i s nezabavitelnou částkou na manžela? Ona to tedy vůbec oficiálně neoznámila - až na její neschopence jsem si všimla nového příjmení. Vdávala se údajně asi týden před tím úrazem, nemám od ní žádný doklad o svatbě.
Moc děkuji za Vaše rady.