Re: PN v měsíci nástupu
VZ pro výpočet nemocenské bude hrubá mzda za odpracovanou dobu, tj. 3.10. a 30.10. Ze součtu těchto částek vypočítáte nemocenskou. Mimochodem - opravdu nastoupil 30.10.? To byla totiž neděle. Pak mne napadá, jaký má fond pracovní doby? Pracuje i o víkendu?
A částka souhlasí? Podívejte se, zda v programu nehraje nějakou roli svátek 28.10. Samozřejmě by neměl, neboť i tento den měl pracovník nemocenskou.
mám zadaný den nástupu 3.10.
nepřítomnost 4.10.-30.10. tzn. odpracoval 2dny
VZ 952,- mi program dělí 3 dny a já myslím, že to mají být jen 2dny, protože i přes svátek má neschopenku.
Money zřejmě tyto "zvláštní" PN neřeší dobře. I při neschopnosti v měsíci nástupu ale rozhodném období delší než 6dní dělá chybu a bere vyměřovací základ jen do dne před PN a ne až do konce měsíce.
zkontrolujte si, že po zadání nemocenských na první záložce kde zadáváte počítáte vlastně hrubou mzdu máte vlevo nahoře v nemocenských započteno správně pracovní dny - teď si uvědomuji, že jsem měla podobný problém min.měsíc - v nepřítomnosti jsem zadala svátek v době nemoci, tím se mi na první list nenačetl do náhrad ale musela jsem opravovat počet pracovních dní u nemoci, nepřipočetl...ten den
>>>>>Zaměstnanec nastoupil 3.10.05. Onemocněl hned 4.10. a
>>>>>nastoupil 30.10. Tzn. pracoval 2dny a mzda měsíční 10
>>>>>000,- Můžete mi, prosím, poradit jaké budou nem.
>>>>>dávky? Nejsem si jistá, zda mi MOney počítá správně.
>>>>>Děkuji.
>>>>
>>>>jak máte zadáno v "nepřítomnostech" a jaký datum
>>>>nástupu do zaměstnání a doby "nepřítomností z důvodu
>>>>nemoci"?
>>>
>>>mám zadaný den nástupu 3.10.
>>>nepřítomnost 4.10.-30.10. tzn. odpracoval 2dny
>>>VZ 952,- mi program dělí 3 dny a já myslím, že to
>>>mají být jen 2dny, protože i přes svátek má
>>>neschopenku.
>>>Money zřejmě tyto "zvláštní" PN neřeší dobře. I při
>>>neschopnosti v měsíci nástupu ale rozhodném období
>>>delší
>>>než 6dní dělá chybu a bere vyměřovací základ jen do
>>>dne před PN a ne až do konce měsíce.
>>zkontrolujte si, že po zadání nemocenských na první
>>záložce kde zadáváte počítáte vlastně hrubou mzdu
>>máte
>>vlevo nahoře v nemocenských započteno správně
>>pracovní
>>dny - teď si uvědomuji, že jsem měla podobný problém
>>min.měsíc - v nepřítomnosti jsem zadala svátek v době
>>nemoci, tím se mi na první list nenačetl do náhrad
>>ale
>>musela jsem opravovat počet pracovních dní u nemoci,
>>nepřipočetl...ten den
Máte pravdu! Program ten jeden den svátku z doby nemoci někde "ztratí"! Musí se to opravit ručně. Ale při té opravě změní počet odpracovaných dní, takže se to musí opravit i tam,aby to vyšlo. Děkuji moc za pomoc.
>
>ale i tak si myslím,že toto je případ nemocenské do 6
>kal.dnů,kde je jiný způsob výpočtu nemocenské - měl by
>být výdělek za jeden den dělen jedním dnem -
>tzn.vym.základ by měl být za 3.10.2005..
To ne. Při nemoci vzniklé v kalendářním měsíci kdy nastoupil, je rozhodným obdobím doba od nástupu do konce tohoto měsíce.
Při rozhodném období menším než 6dnů se ale za dny omluvené nepřítomnosti v práce považují i dny pracovního klidu (ale to není tento případ)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
1. 11. 2005 8:14
Zaměstnanec nastoupil 3.10.05. Onemocněl hned 4.10. a nastoupil 30.10. Tzn. pracoval 2dny a mzda měsíční 10 000,- Můžete mi, prosím, poradit jaké budou nem. dávky? Nejsem si jistá, zda mi MOney počítá správně. Děkuji.