Re: jednorázová akce a ZET
Ano, evidovat.
A navíc od dneška je velká akce na slosovatelné účtenky, kdy si AB zajistil pár voličských hlasů tím, že jim ze státních peněz, tj. z daní, umožní některým vyhrát 100 Kč až 1 mil..
Takže mimo biřiců od GFŘ hrozí udání od natěšených zákazníků.
Hezký den!
Re:OT účtenkovka
>>Dobrý den,
>>jsme malá vinařská firma a zúčastníme se burčákových
>>slavností. Prodej našeho burčáku/vína zatím nepodléhá
>>EET, ale na této jednorázové akci, která bude trvat 3
>>dny, budeme mimo jiné prodávat točené pivo + jídlo.
>>Na
>>hostinskou činnost máme ŽL, ale jde mi o EET na
>>prodej
>>piva a jídla - zda při této jednorázové akci musíme u
>>tohoto prodeje evidovat EET či nikoliv?
>>Děkuji a přeji pěkný den :-)
>
>Ano, evidovat.
>
>A navíc od dneška je velká akce na slosovatelné
>účtenky, kdy si AB zajistil pár voličských hlasů tím, že jim
>ze státních peněz, tj. z daní, umožní některým vyhrát
>100 Kč až 1 mil..
>
>Takže mimo biřiců od GFŘ hrozí udání od natěšených
>zákazníků.
Nějak nechápu, oč vlastně (ve skutečnosti) v účtenkové loterii půjde. Na jednu stranu stát proti hazardu bojuje, tady ho podporuje? Lidé budou muset vyplňovat nespočet čísel, mj. jsem koukala na web. stránky i uvádět svoje číslo účtu a e-mail - to opravdu těm lidem stojí za to, aby na sebe práskali, za co utrácí a kolik Kč utrácí?. To tam (na FÚ) budou kontrolovat, jestli částka nákupu sohlasí s tím, co tam uvedli prodejci? A výhry se budou muset zdanit? Nechápu, proč by se měly z našich daní rozhazovat peníze za výhry - jak je zajištěno, že nebude vyhrávat někdo blízký FÚ? Mně to neoslovilo.
>
Re:OT účtenkovka
nezapomínejte, že máme zbytečných 70% úředníků - takže někteří budou "šmírovat" a na základě tohohle můžeme čekat kontroly z FU
- hlavně, že si tyhle všechny šmejdy platíme z našich daní a nic proti
nim nenaděláme - ani volby nic nevyřeší, jen přibyde dalších úředníků jak po každých volbách
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 10. 2017 17:28
Dobrý den,
jsme malá vinařská firma a zúčastníme se burčákových slavností. Prodej našeho burčáku/vína zatím nepodléhá EET, ale na této jednorázové akci, která bude trvat 3 dny, budeme mimo jiné prodávat točené pivo + jídlo. Na hostinskou činnost máme ŽL, ale jde mi o EET na prodej piva a jídla - zda při této jednorázové akci musíme u tohoto prodeje evidovat EET či nikoliv?
Děkuji a přeji pěkný den :-)