Re: Daňové nebo nedaňové?
Podle mě si to myslíte správně, jde asi o odvahu dát to daňově. Pokud to není jedna faktura, ale více, přesto bych se odvážila to dát daňově. Vycházím z toho, že jsme také dělali úpravy, vůbec mě tenkrát nenapadlo, že by to mělo být nedaňově a s vlastníkem jsme byli domluveni, že můžem úpravy udělat. Kontrola to přešla, že se jedná o běžnou údržbu. Bude záležet na konkretním člověku, když předložíte dohodu o kompenzaci s pronajímatelem, myslím, že to sčítat nebude.
Faktur je sice víc, ale na některých je už z konečné ceny při srovnání s nabídkou jasné, že je to dražší. A 100.000,-Kč- i když v součtu- není málo na obě strany-pro nás i pro FÚ. Hledala jsem v diskuzi i dost daleko zpátky a nic nenašla. Na části toho jsme dohodli s pronajímatelem, který nám za to odpustí nájem-my mu to vyfakturujem a započtem-tomu rozumím, ale to navýšení-rekonstruujem něco, co není naše ..?? Ale díky
Nás na to na školení upozorňovali - jasně nedaňově. Daňově jedině to nějak zafixlovat (nedaly by se ty faktury použít na něco jiného, nebo jiný text - i když mě teď nenapadá konkretně nic)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 11. 2005 14:25
Pronajali jsme si kancelář. V nájemní smlouvě jsme se dohodli, že ji zrekonstruujeme a o to se nám sníží nájem.Byla stanovena cenová nabídka rekonstrukce za 500.000,- Nicméně práce se blíží ke konci a víme, že o 100.000,- nás to bude stát víc. Druhá strana na zvýšení nepřistoupí-je to náš problém, že je to o tolik dražší.A dotaz zní, kam s těmi 100.000,-Kč? Skládá se to samozřejmě z kousků zednických,sádrokartonářských,elektrikářských prací,položení podlah....Ta cenová nabídka je hodně rozpoložkovaná. Myslím, že to je nedaňové, ale ráda se dám přesvědčit na daňové.