Re: Vedení personalní složky
Dobrý den, můžu se přidat k dotazu, opravdu vedete v personální složce evidenci vše co je ve výše uvedeném odkazu. My tam máme jen osobní údaje, smlouvy. Vše co se týká mezd jako evidence pracovní doby a evidence dovolené a další se schovává hromadně v šanonu za všechny zaměstnance nikoliv v každé složce zaměstnance je to takto tedy špatně?? Moc děkuji za reakce
Re: Vedení personalní složky
Naše dvousethlavá firma - v osobním spise jsou osobní údaje, dotazníky, popisy pracovních činností, smlouvy, hodnocení, výtky, mzdové výměry, dohody o srážkách.
Lékařské prohlídky a BOZP dělá jiný pracovník, takže to je samostatně u něj.
Hromadu podepsaných Prohlášení poplatníka mám taky samostatně ve velké krabici.
Měsíční složka se mzdovými podklady, 2 šanony ročních mzdových listů, neschopenky taky samostatně v šanonu.
Docházka elektronicky ze systému, papírově netisknu, archivuje IT oddělení.
Pokud bych měla 10 lidí, tak to bez problémů založím do jedné složky, ale při tolika lidech bych se při kontrolách dokladů "uvytahovala" z osobních spisů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 10. 2017 12:20
Dobrý den,
jsme malá firma, personální složku vede jen ředitel, který tam má jen pracovní smlouvy, potvrzení od lékaře, ukončení prac. poměrunic víc - vede to různě po šanonech, já vedu evidenci prac. doby, zpracovávám podklady pro mzdy pro externí účetní. Na Úřadech nás zastupuje daň. kancelář, kter0 a ukládám k podkladům i mzdy a stravenky podepsané. Podle mě by mělo být vše v jedné složce všechno hotové, náš šéf po mě chce, abych vedla personální složku s tím, že tam budou chybět pracovní smlouvy, které budou u něho.
Kdo vede v tak malé firmě do 10 lidí personalistiku a jejich složky, jak má vypadat správná personální složka. Děkuji vám moc za pomoc.