Re: ZP zaměstnanec a plátce ZP
Rodiče za ní prý ZP zaplatili, měla příležitostné brigády. Nevím, toto mi řekla pobočka. A nyní z DPP k nám přešla na DPČ a od října na HPP. Má tam doplatek 800,- na ZP, což bude zásadní u ní a pokud to dám do výplaty. Prý ji rodiče ZP zaplatili za září. Ale nemůžu z nich tahat výpis z účtu. Ale zase pokud zaplatili povinnou sumu je nesmysl dávat ještě 800,-.
Díky za radu. Většinou mám lidi z úřadu práce, RD, důchodce, studenty, ale samoplátce jsem ještě neměla...
Re: ZP zaměstnanec a plátce ZP
Já bych vzala z jiného konce. U Vás je přihlášená na DPČ, Vy srazíte z minima. Ona bude mít u své ZP přeplatek za září.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 10. 2017 10:46
Prosím, zaměstnanec má DPČ 6000,-, aby ZP platil jen z této částky, stačí aby nám dal čestné prohlášení, že si platí ZP sám? Předpokládám, že výpis z banky už je zase osobní údaj. Nebo co tak může doložit?
Díky moc.