Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 11. 2005 8:56
Dobrý den,
už jsem měla otázku na toto téma.
Ptala jsem se jak je to s dobropisema u vykazování intrastatu.
Mám ještě pár otázek.
Když dovážíme zboží z eu.Dostaneme fakturu za zboží a poté přijde dobropis na část faktury. Zboží bylo dobropisováno z důvodu špatné kvality:
1. Když jsme zboží měli na skladě a dodavatel si ho odebere zptáky na př. Slovensko- vykážu do intrastatového hlášení?(myslím že ano) ale jak, normálně číslo dobropisu s mínusovou částkou a musím napsat číslo faktury ke které se to vztahuje?
2.když jsme toto zboží prodali zákazníkovi a až on zjistí špatnost zboží, a dobropisované zboží si slovenstí dodavatelé odebírají od našeho zákazníka na slovensko-vykazuji do intrastatového hlášení?(myslím že ano
u vývozu:
1.když vyvážime zboží do eu. vystavíme fa např. slovenskému odběrateli, ten si zboží odveze z našeho skladu a poté zjistí např. spatné zboží, mi vystavíme dobropis na toto zboží, a dovezeme si ho zpátky na náš sklad.vykazuji do intrast. hlášení?(myslím že ano)
2.když vyvážíme zboží do eu.vystavíme fa, např.slovenskému
odběrateli, ten si zboží odveze ale ze skladu našeho dodavetele, odveze si ho na slovensko, tam zjistí špatnost zboží, mi vystavíme dobropis a poté ho slovenský dodavetel doveze zpátky na sklad našeho dodavetele, vykazuji do intrastatového hlášení? (nevím)