Re: datum a číslo faktruy vystavené
Řadím podle data vystavení, ne podle data plnění. Na vystavení faktury máte 14 dní od DUZP.
Nevím, jestli najdete někde napsáno, že máte číslovat popořádku, nemáte nic vynechat a vystavujete postupně. Vystavuju dnem vystavení, to se může lišit od DUZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 10. 2017 7:59
Dobrý den, prosím poraďte. Mám vystavené faktury za 09/2017 očíslované postupně podle datumu plnění. Ale teď mám na stole dvě faktury s datumem plnění 30.9. a jsou zařazeny úplně na začátek číselné řady 09/2017. Takže mám na začátku měsíce faktury s datumem plnění 30.9. a za nimi následují faktury s datumem plnění 11.9., 12.9. Prostě už na tyto faktury nezbylo na konci měsíce místo a firma, pro kterou byla zakázka vypracována, si tento datum vyžádala.
A ještě je to přenesená daňová povinnost, takže i v KH budou čísla faktur na přeskačku. Můžu to tedy takhle udělat? Vždycky mi bylo vštěpováno, že faktury mám seřazovat posloupně podle datumu plnění. Tak fakt nevím.
Předem děkuji za odpověď.