Re: Sazba DPH na faktuře
za správné zatřídění, včetně sazby a zdanění revers odpovídá odběratel, na faktuře nic takového, stačí jen věta daň odvede zákazník
Re: Sazba DPH na faktuře
Souhlasím, že je lepší neuvádět. V programu to ale nezměním a řemeslník, který nám fakturoval s jinou sazbou doklad bez sazby vystavit také nechtěl, nevěřil mi že to tak může udělat. Tak mi sám raději fakturu předělal, abychom neuplatňovali jinou sazbu než uvedl on.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 10. 2017 9:18
Prosím o ujasnění. Dodavatelská faktura na práce s přenesenou daňovou povinností. Je uvedena pouze celková částka v nulové sazbě DPH a správná věta: Daň odvede zákazník. Měla jsem za to, že vystavená faktura v PDP by měla mít uvedenou i sazbu DPH. Nemohu to v zákoně najít, dodavatel odmítl fakturu upravit, že to má dle zákona správně a žádnou sazbu uvádět nebude, že si to máme zatřídit do správné sazby daně. Je to tak správně, jak to děláte ostatní? Děkuji za radu.