Re: Koupě nemovitosti v částečné exekuci
Já bych to viděla takto: ono to nemusí být zablokované jedním exekutorem, může jich být více, třeba několik na každou z těch 4 devítin. Musíte zjistit, který exekutor to vždy zablokoval jako první. To zjistíte buď u vlastníků nebo z výpisu, který Vám vyjedou na KN (za poplatek). A pak oslovíte toho exekutora, který je první na řadě u každé z těch 4/9, s tím, že byste se chtěl zúčastnit dražby a aby to dražení brzy vyvolal. Pak se zúčastníte té dražby. Když vydražíte a zaplatíte, tak exekutor tím uhradí svoji pohledávku a co zbude, o to se budou dělit ostatní exekutoři. Může to trvat docela dlouho. Anebo, pokud by se Vám vyplatilo za ty dlužníky dluhy exekutorům zaplatit, tak dostanou požadované peníze a ty ideální devítiny uvolní a až z katastru zmizí zápisy, koupíte je od vlastníků. To záleží na výši dluhů a taky na tom, aby se nestalo, že dluhy zaplatíte a skočí na to další exekutor pro další dluh.
Od vlastníků, kteří své podíly nemají obstavené, je můžete koupit hned, ti si s nimi mohou dělat, co chtějí.
Snad k tomu ještě někdo napíše.
Re: Koupě nemovitosti v částečné exekuci
Musíte exekutorům vysvětlit, že chcete jen zahradu a ne dům. Oni udělají dražbu jen na zahradu (jde to, mám vyzkoušeno). Platit dluhy za dlužníky fakt ne, jeden zaplatíte a hned naskočí další...
I tak je to na dlouho, mě to s jedním dlužníkem trvalo půl roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 10. 2017 12:13
Dobrý den!
Prosím o radu, jak mám postupovat, pokud chci koupit nemovitost (pozemek - zahrada), která má 9 spoluvlastníků, z nichž na 4 je vydáno nařízení exekuce a exekuční příkaz k prodeji nemovitosti (dle výpisu z katastru nemovitostí). (1) Mohu bez problémů (tj. projde mi to na katastru nemovitostí) koupit podíly od 5 spoluvlastníků, kteří nemají nařízenou exekuci? (2) Mám se na někoho obrátit kvůli koupi 4 podílů, které jsou v exekuci, nebo mám čekat až bude exekuce ukončena (což může dlouho trvat)? Děkuji.