Místo podnikání

• (neregistrovaný)

2. 11. 2005 14:10

V tiskopise "Ohlášení živnosti" je třeba vyplnit kolonku "místo podnikání".Tam se má u fyzické osoby uvést adresa trvalého bydliště.Bydlím v nájemním bytě, provozovnu si zřizovat nehodlám.Jsem povinna tuto skutečnost ohlásit majiteli bytu, či potřebuji jeho souhlas? Je možné, že mi z určitého prostoru v bytě vyměří vyšší nájemné? Jde o doučování žáků, potřebný prostor by mohl být max. 2 m2. Pokud neusoudí,že potřebuji také hygienické zařízení.Jak mám tuto situaci řečit?Prosím o odpověď.Děkuji.Dagmar

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 11. 2005 20:29

TH (neregistrovaný)

Re: Místo podnikání
      Pokud nemáte v nájemní smlouvě výslovně řečeno, že jste povinna informovat pronajímatele o takovém údaji, není to třeba. Místo podnikání je totiž u fyzických osob-podnikatelů vždy místem trvalého bydliště, bez ohledu na to, zda se tam zdržují či ne (pakliže ovšem neuvedou jinak). Vyšší nájemní z určité části bytu vyměřit nelze.

>V tiskopise "Ohlášení živnosti" je třeba vyplnit
      >kolonku "místo podnikání".Tam se má u fyzické osoby uvést
      >adresa trvalého bydliště.Bydlím v nájemním bytě,
      >provozovnu si zřizovat nehodlám.Jsem povinna tuto skutečnost
      >ohlásit majiteli bytu, či potřebuji jeho souhlas? Je
      >možné, že mi z určitého prostoru v bytě vyměří vyšší
      >nájemné? Jde o doučování žáků, potřebný prostor by mohl
      >být max. 2 m2. Pokud neusoudí,že potřebuji také
      >hygienické zařízení.Jak mám tuto situaci řečit?Prosím o
      >odpověď.Děkuji.Dagmar

• 2. 11. 2005 22:33

H. (neregistrovaný)

Re: Místo podnikání
      Pokud majitel nebude trvat na tom, že místnost, kde doučujete žáky, je nutno vyjmout z byt.fondu, to by potom vyšší nájemné z nebytového prostoru vyměřeno bylo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).