Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 11. 2005 6:59
Všechny zdravím.Od 1.1.2006 přecházím povinně z DE.Studuju okolnosti a potřebuju poradit.Inventury,převodový můstek,dodanění skladu a pohledávek rozd.až do 9 let,to už chápu.Ale je spousta drobností,se kterými bych potřeboval postrčit,pokud už to máte někdo za sebou.Mnou placené,konečnou fa nevyrovnané zálohy (voda,elektřina)...ú 314 vč.DPH na stranu MD proti ú.491 v převod.můstku?Mám zaměstnance,jsem považován za "indiv.podnikatele",čili použití tohoto účtu 491?Není mi jasno ještě v soc.a zdr.pojistném OSVČ.Přiznání si budu dělat ještě v DE,do uznat.výdajů uplatním pojistné hrazené do 31.12.2005,do přehledů pak odečtu splátky pojistného hrazené do 31.1.2006 podle potvrzení od sociálky (normálně v DE by to byly uznatelné výdaje r.2006,co v PÚ?),dojdu po podání přehledů a přiznání dejme tomu,a asi ano,k doplatkům daně z příjmu a pojistného ZP a SP.To může být tak v únoru,březnu.Co doplatky pojistného na základě podaných přehledů,jsou uznatelné daňově v r.2006?Objevil jsem zmínku o tom,že daňově uznatelné jsou jen platby pojistného do 31.1.násl.roku,ale přehledy budu dělat až cca v březnu a následně i platit...Jak proúčtovat?Děkuji všem za ochotu poradit a trpělivost,sháním školení v jč,ale zatím zatím je to samá Praha.