Reklamace

• (neregistrovaný)

7. 11. 2005 10:51

Dobrý den, zakoupila sem si sportovní obuv v nejmenované prodejně, zhruba po roce mi popraskala kůže ( pravděpodobně to však nebyla pravá kůže ) na pravé botě v místě ohybu špičky. Obuv sem reklamovala a byla mi vrácena s vyrozumněním, že reklamační dobu nelze zaměňovat s životností obuvi, že zřejmě k vadě došlo mechanickým poškozením ( což je na první pohled nesmysl ) a že sem asi zvolila špatný druh obuvi. Vzhledem k tomu, že je evidentní, že se jedná o nekvalitní materiál, chtěla bych nadále požadovat vrácení peněz nebo výměnu obuvi, ale nevím na koho se dál odvolat a jak dále postupovat. Proto prosím ty, co mají podobnou zkušenost o radu. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 11. 2005 11:12

graver (neregistrovaný)

Re: Reklamace
      >>Dobrý den, zakoupila sem si sportovní obuv v
      >>nejmenované prodejně, zhruba po roce mi popraskala
      >>kůže (
      >>pravděpodobně to však nebyla pravá kůže ) na pravé
      >>botě v
      >>místě ohybu špičky. Obuv sem reklamovala a byla mi
      >>vrácena s vyrozumněním, že reklamační dobu nelze
      >>zaměňovat s životností obuvi, že zřejmě k vadě došlo
      >>mechanickým poškozením ( což je na první pohled
      >>nesmysl ) a že
      Toto vyjádření je naprosto správné, chyba je pouze v tom, že 6 měsíců nelze u kvalitního výrobku považovat za lhůtu, ve které může při správném použití dojít k takovému opotřebení.
      >>sem asi zvolila špatný druh obuvi. Vzhledem k tomu,
      >>že
      >>je evidentní, že se jedná o nekvalitní materiál,
      >>chtěla bych nadále požadovat vrácení peněz nebo
      >>výměnu
      >>obuvi, ale nevím na koho se dál odvolat a jak dále
      >>postupovat. Proto prosím ty, co mají podobnou
      >>zkušenost o
      >>radu. Děkuji
      Pokud byla reklamace vyřízena zamítnutím z důvodu běžného opotřebení, musela byste si obstarat znalecký posudek. Když bude jeho výsledkem chyba materiálu, můžete se vrátit k prodejci (ten vám možná uzná reklamaci, ale náklady na posudek dobrovolně nezaplatí, i když je to jeho zákonná povinnost), když ten znovu odmítne, zbývá jen soud. U soudu posudek není závazný a prodejce si může nechat vypracovat svůj. Takže vzhledem k ceně obuvi žádné reálné šance. Pokud se jedná o dobrou značku, lze se obrátit na výrobce, pohrozit medializací atd.
      >www.spotrebitel.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).