Re: Cena - velmi malá účetnictví
Nemusíte si připadat jako vyděrač. Mám problémy s klienty, neustále jsem na posledním místě s placením faktur, ale když je kontrola na úřadech, nebo jakýkoliv jiný problém okamžitě dávají mé tel.číslo, poněvadž většinou vůbec nevědí a hlavně nemají přehled o svém vlastním účetnictví i když neustále jim něco vysvětlujete. Mám dva klienty s řádky do 30 položek, ale pod 500,- Kč nejdu.Jsem pojištěná.
Zatím jsem nezjistila,kde se výhodně pojistit.Účetní práce se pojišťovákům moc pojišťovat nechce.
Myslíte, že je nepřiměřené stanovit cenu 2x vyšší, pokud klient požaduje odpovědnost za účetnictví? Jsou totiž i takoví, co raději platí daleko méně za práci bez stanovené odpovědnosti účetní. Pokud je ta účetní důvěryhodná a svědomitá osoba, proč nakonec ne.
Je to sice malé účto, ale dost velké částky. Chybu jsem udělala ve výpočtu záloh na rok 2005. S.r.o. začínala v 6/ 2004 a já jsem to při výpočtu přehlédla a zálohy na daň počítala jen z té vypočtené daně, nezvýšila jsem ji poměrně na celý rok. No, možná to není zrovna malá chyba, nechtěla jsem s tím tady otravovat, protože už se s tím stejně nedá nic dělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 11. 2005 18:07
Mám problémy se stanovením ceny za účetnictví nebo DE ve velmi malém rozsahu - cca 10-30 položek za měsíc. Mám takových lidí víc a při ceně 10-15kč za položku se to nevyplatí vůbec dělat. Považuji za samozřejmé, že přebírám i odpovědnost za svou práci a to už se vůbec nevyplatí riskovat za tak málo peněz. Když si určím minimální cenu za měsíc třeba 600 Kč, mám si připadat jako vyděrač? I při těch málo položkách se často jedná o velké sumy a teď se mi třeba stalo, že za svou opravdu malou chybu zaplatím 2500,- při ceně 300,- za měsíc. To už bych opravdu platila za to, že smím dělat někomu účetnictví :-((( Prosím o názory, ať už jakékoli, klidně, že jsem blbec :-(((