Re: Poradí mi někdo?
Pomoc si budete muset sama, protože všechno je špatně. Prostě hodiny nad fond pracovní doby jsou přesčasem a pokud tak s nimi není nakládáno, vyšije Vám Inspektorát práce pokutu jedna radost. Neradím k porušování zákonů, přesčasy nejsou nemoc, je jen třeba hlídat nějaké ty limity. Když už jdete do rizika švindlu, musíte to dělat tak, aby to nebylo nápadné. Na výkazech neuvádět přesčasy a ty potichu někde mimo spočítat a vyplatit jako mimořádnou odměnu. Riziko průšvihu je stejné - pokud to někdo "práskne", je na malér zaděláno.
souhlas, pokud šéf chce platit jinak,než je na evidenci docházky,musí se přepracovat i evidence docházka na nižší počty hodin, jinak musí platit vč.přesčas.příplatků....forma odměny je dosti známá, že musí předcházet vypsání této odměny a přidělení - jde o nákladovou položku,která by měla mít nějako formu, jak při kontrole např.za 5 let dokážete,co to bylo a zač...
Poskytování odměn je plně ve vaší pravomoci, formulujte si ve vnitřním předpisu ev. pokud máte se zaměstnancem dohodu o mzdě, že lze poskytnout měsíční odměnu za mimořádné úkoly,
zkracování termínů k odvedení práce, za mimoř. kvalitu apod. a
že ho hodnotí přímý nadřízený pracovník. To by mělo stačit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 11. 2005 23:17
Mám tu několik výkazů,kde nejsou uvedené přesčasy,ale dle fondu prac.doby se překračuje až i o 40hodin. Jak to mám vést?
Mzdová přede mnou to nechávala tak,že uvedla např.193hod.odprac a přitom fond byl 157,5hod/měsíc.......může to tak být?
Je to lidí na HPP zkrácený,ale i u HPP placených na hodinu 60,-. Šéf mi sdělil,že by byl radši bez přesčasů,mám to udělat dle jeho přání,nebo se musím řídit fondem prac.doby přesně???
Takže: 184odprac. z měs.mzdy 9000,- dělá 11029,-
nebo193....11029,- + 35,5hod přesčas(25%)??
A co u sazby hodinové? Tam je odprac.192hod a 60,- při úvazku HPP na 37,5h/t??
Moc děkuji za pomoc