Poradí mi někdo?

• (neregistrovaný)

7. 11. 2005 23:17

Mám tu několik výkazů,kde nejsou uvedené přesčasy,ale dle fondu prac.doby se překračuje až i o 40hodin. Jak to mám vést?
    Mzdová přede mnou to nechávala tak,že uvedla např.193hod.odprac a přitom fond byl 157,5hod/měsíc.......může to tak být?
    Je to lidí na HPP zkrácený,ale i u HPP placených na hodinu 60,-. Šéf mi sdělil,že by byl radši bez přesčasů,mám to udělat dle jeho přání,nebo se musím řídit fondem prac.doby přesně???
    Takže: 184odprac. z měs.mzdy 9000,- dělá 11029,-
    nebo193....11029,- + 35,5hod přesčas(25%)??
    A co u sazby hodinové? Tam je odprac.192hod a 60,- při úvazku HPP na 37,5h/t??
    Moc děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 11. 2005 6:44

waldmann (neregistrovaný)

Re: Poradí mi někdo?
      Pomoc si budete muset sama, protože všechno je špatně. Prostě hodiny nad fond pracovní doby jsou přesčasem a pokud tak s nimi není nakládáno, vyšije Vám Inspektorát práce pokutu jedna radost. Neradím k porušování zákonů, přesčasy nejsou nemoc, je jen třeba hlídat nějaké ty limity. Když už jdete do rizika švindlu, musíte to dělat tak, aby to nebylo nápadné. Na výkazech neuvádět přesčasy a ty potichu někde mimo spočítat a vyplatit jako mimořádnou odměnu. Riziko průšvihu je stejné - pokud to někdo "práskne", je na malér zaděláno.

• 8. 11. 2005 7:35

Jana (neregistrovaný)

Ze své zkušenosti - na mě chtěla kontrola z FÚ vysvětlení, za co ty mimořádné odměny jsou - nechte si napsat od šéfa příkaz k vyplacení.

• 8. 11. 2005 9:32

Anonymní (neregistrovaný)

souhlas, pokud šéf chce platit jinak,než je na evidenci docházky,musí se přepracovat i evidence docházka na nižší počty hodin, jinak musí platit vč.přesčas.příplatků....forma odměny je dosti známá, že musí předcházet vypsání této odměny a přidělení - jde o nákladovou položku,která by měla mít nějako formu, jak při kontrole např.za 5 let dokážete,co to bylo a zač...

• 8. 11. 2005 13:20

Jarda (neregistrovaný)

Chtěl bych se připojit. Platím zaměstnance měsíční minimální mzdou (dle smlouvy) a začal jsem jim přilepšovat odměnami. Jakým způsobem to mám ošetřit. Odměny dávám každým měsíc a částky se liší. Prosím poraďte. Díky a hezký den.

• 8. 11. 2005 14:20

AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

Poskytování odměn je plně ve vaší pravomoci, formulujte si ve vnitřním předpisu ev. pokud máte se zaměstnancem dohodu o mzdě, že lze poskytnout měsíční odměnu za mimořádné úkoly,
      zkracování termínů k odvedení práce, za mimoř. kvalitu apod. a
      že ho hodnotí přímý nadřízený pracovník. To by mělo stačit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).