Re: Výpověď - zaměstnavatel mě nechce pu
Tak
1)nejste povinná najít si za sebe náhradu
2)nejste povinná nikoho zaučovat
3)dejte výpověď dle § 51 ZP, kdy končí prac.poměr uplynutím výpovědní doby, která činí 2 měsíce. Dvouměsíční lhůta začíná běžet o prvního dne následujicího měsíce. Tak si napište výpoveď a dejte to svému zaměstnavateli podepsat i s uvedením datumu podpisu zaměstnavatele. No a po dobu 2 měsíců můžete případně někoho zaučovat.
Existuje ňejaké rychlejší řešení, třeba i za cenu těch neomluvených obsencí?
Můžete zaměstnavateli nastínit, že pokud vás neuvolní, "hodíte" se marod, což pro něj bude znamenat, že stejně nikoho nového nezaučíte. Pokud vám vyjde vstříc a uvolní vás dohodou, zavázala bych se třeba o víkendech nového zaměstnance zaučovat...
Je to jednoduche, nenastoupil a hned druhy den jsem celou vec predal pravnikum, ti ho vyzvali dle zakona, nenastoupil, byl zase pravniky upozornen na skonceni pracovniho pomeru a ten na zaklade dorucenky o prevzeti vypovedi propusten.
Ovsem hned prvni a druhy den jsem objednal externi firmu, ktera na zaklade objednavky zajistila praci daneho zamestnance - tim mam dolozeno, jaka me vznikla skoda. Dalsi skoda me vznikla tim, ze jsem musel za jeho absence platit zdravotni pojisteni. Tyto veskere naklady mu byly predepsany k uhrade, on je ve lhute neuhradil, nasledovala zaloba, rozsudek /vyhral jsem/ a nyni cekam na vydani platebniho rozkazu a nasledne vykon exekuce.
díky, dělám ve stavební firmě,máme velkou zakázku a sehnat zedníka - to je v dnešní době nadlidský úkol(myslím tím vyučeného a dobrého), takže nám z pracáku posílají lidi,kteří prostě na práci kašlou, začínají se rozmáhat absence....zkusím to navrhnout majiteli....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 11. 2005 10:33
Jak nejlépe odejít ze zaměstnání, když mě nechce zaměstnavatel propustit na dohodu, ale musím si za sebe najít náhradu, zaučit a poté mě teprve pustí... Mezitím mi ale uteče lukrativnější práce. Když přestanu chodit do práce, tak za 5 neomluvených "A" můžu dostat výpověď nebo může dělat naschváli a výpověď mi nenapsat?