Re: dan z příjmů pri prodeji nemovitosti
To by pak občan mohl mít několi trvalých bydlišť.
Trvalý pobyt řeší zákon č. 133/2000 Sb. o evidenci obyvatel a rodných číslech. Místem trvalého pobytu se rozumí občanem zvolená adresa pobytu v České republice. Občan České republiky může mít jen jedno místo trvalého pobytu, a to v objektu, který je určen pro bydlení, ubytování nebo individuelní rekreaci a je označen číslem popisným nebo evidenčním popř. orientačním.
Re: dan z příjmů pri prodeji nemovitosti
V §4/4 žádná věta o bydlišti není, v v §4/1/a je napsáno slovo bydliště,není tam trvalé. Čili lze prokázat, jestli jsem tam opravdu bydlil i jinak než zápisem v OP , dále je možné osvobození u prodeje nemovitosti, ve které jsem bydlel kratší dobu, pokud získané prostředky použiji na uspokojení bytové potřeby. Nemohl by to být váš případ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 11. 2005 19:35
V březnu roku 2003 jsme zakoupili ne hypotéku s partnerem rod. dům ten jsme přestavovali a bydlely v něm v prosinci jsem si zažádala o trvalé bydlyště pouze já partner kvůli podnikaní nemohl. V květnu 2005 jsme rod. dům prodaly. To znamená bydlely jsme v něm 2roky a 2 měsíce ale trvalé bydliště jsem zde měla pouze já a to 1 rok a 1 měsíc. Jak to bude z daní z příjmů u mě a partnera. V zákoně je uvedeno že jsou osvobozeny nemovitosti kde je bydliště déle jak dva roky. Co je to bydliště trvalé bydliště nebo kde člověk bydlí platí elektřinu,plyn,sipo atd.