Re: DPH u slevy na zboží od dodavatele z
**
Také musíte projít smlouvu, či objednávku, zda tam máte něco o slevě, např. za určitý objem odebraného zboží, což je platební podmínka a zde se DPH nedopočítá, protože toto není zdanit. plněním.
Nebo se může jednat o dobropis z důvodu nějaké reklamace z Vaší strany - vadné zboží atd. - zde by se muselo samovyměřit na vstupu i výstupu mínusem(i do Souhr.hlášení).
Závěr: takto Vám nemůže nikdo poradit správně, protože nevíme další podrobnosti....
Nejedná se o žádnou množstevní slevu, ani slevu na základě smlouvy, ani o vrácení vadného zboží. Je to sleva na zboží které dorazilo v 6/05 a my tehdy žádali dodavatele o slevu. Ten se nevyjádřil a teď poslal dobropis na slevu vystavený v 7/05. Bylo mi porazeno abych přiznala mínusem v 10/05 kurzem faktury na které nám bylo toto zboží fakturováno. Je to tak možné?
Děkuji moc
Jana
Pokud se ten dobropis tedy podle toho, jak píšete vztahuje přímo k zdanit.plnění (obdrženému zboží), zahrnete do daň.přiznání ke dni, kdy jste jej obdržela, ale pro výpočet DPH(samo, že mínusem na vstupu i výstupu) musíte použít dle §42/5 kurz původního plnění=původní přijaté faktury. pro přepočet do účetnictví použijete kurz ke dni, který máte uveden ve směrnici.
Takže datum na dobropise 07/05 nemá vlastně na nic vliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 11. 2005 13:18
Dobrý den
chtěla bych poprosit o radu. Právě mi dorazil dobropis od našeho dodavatele z EU na slevu na zboží vystavený v 7 měsíci. Mám u něj vypočítat dph a zahrnout do přiznání DPH 10/05?
Děkuji
Jana