Stravka za sobotu

• (neregistrovaný)

10. 11. 2005 21:21

Dobry den, mame ve firme prac. tyden od pondeli do patku, zamestnanec sel do prace o vikendu, aby dodelal praci, kterou nestihl pres tyden, zavineni nestihnuti neni na jeho strane ani na strane zamtele - proste hodne prace. Mame mu dat stravenku za sobotu? Jak to resite vy?

Dik

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 11. 2005 23:14

Aňa (neregistrovaný)

Re: Stravka za sobotu
      Předně musím upozornit, že nárok na stravenku není, je to jen dobrovolný příspěvek zaměstnance, takže nejspíš vše záleží na Vaší interní směrnici.
      Já se ale přesto přikláním za nárok na stravenku=t.j. příspěvek na stravu pouze za odpracované dny dle fondu pracovní doby v měsíci.
      T.j., pokud pracuje v sobotu, pracuje nad rámec fondu pracovní doby(jedná se vlastně o práci přesčasovou) a stravenku nedostane.
      Vím, že Pokyn D-190 není tak závazný, jako samotný zákon, ale v 24/j4) se hovoří pouze o ceně jídla za jednu směnu, ale v P D-190 je to upřesněno: Pro posouzení doby trvání pracovní směny je rozhodná délka pracovní směny stanovená zaměstnavatelem.

Ale jelikož na téma "stravenky" proběhlo hodně "rozporuplné diskuze", tak mi určitě můj názor někdo vyvrátí....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).