Re: Stravka za sobotu
Předně musím upozornit, že nárok na stravenku není, je to jen dobrovolný příspěvek zaměstnance, takže nejspíš vše záleží na Vaší interní směrnici.
Já se ale přesto přikláním za nárok na stravenku=t.j. příspěvek na stravu pouze za odpracované dny dle fondu pracovní doby v měsíci.
T.j., pokud pracuje v sobotu, pracuje nad rámec fondu pracovní doby(jedná se vlastně o práci přesčasovou) a stravenku nedostane.
Vím, že Pokyn D-190 není tak závazný, jako samotný zákon, ale v 24/j4) se hovoří pouze o ceně jídla za jednu směnu, ale v P D-190 je to upřesněno: Pro posouzení doby trvání pracovní směny je rozhodná délka pracovní směny stanovená zaměstnavatelem.
Ale jelikož na téma "stravenky" proběhlo hodně "rozporuplné diskuze", tak mi určitě můj názor někdo vyvrátí....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 11. 2005 21:21
Dobry den, mame ve firme prac. tyden od pondeli do patku, zamestnanec sel do prace o vikendu, aby dodelal praci, kterou nestihl pres tyden, zavineni nestihnuti neni na jeho strane ani na strane zamtele - proste hodne prace. Mame mu dat stravenku za sobotu? Jak to resite vy?
Dik