Re: VÝPOČET ZDRAV.POJIŠTĚNÍ
xxxxxxxxxxxxxxxx
Minimální vym. základ neplatí pro osobu, která celodenně osobně a řádně pečuje alespoň o jedno dítě do sedmi let věku ... podmínka celodenní péče se považuje za splněnou , je-li dítě předšk. věku umístěno v jeslích (MŠ),,, na dobu, která nepřevyšuje 4 hodiny denně... (takže, když na 4 hodiny, tak jen ze skutečného výdělku, když na celý den, pak z min. vym. základu, což je opravdu minimální mzda, tzn. z rozdílu mezi výší min. mzdy ( nyní 7185) a Vámi dosaženého příjmu (5000), by Vám bylo ještě strženo celých 13,5%, tj. z částky 2185 (nespočítám to, nemám u sebe kalkulačku - ale ta částka se Vám celá strhne ze mzdy, ne že by 2/3 z toho hradil zaměstnavatel a Vy jenom 1/3).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 11. 2005 16:23
Prosím o radu. Jsem zaměstnána na 4hod denně,mám 5000Kč hrubého. Budou mi v práci počítat zdrav.pojišt. z toho co si skutečně vydělám či mi to budou dopočítávat do minim mzdy. Mám dítě umístěné ve školce,které tam je pouze 4hod. A pokud bych ho dávala do školky na celý den,zda mi to bude počítáno jinak ?Děkuji za Vaše odpovědi,jsem v tomto neznalá.